SC Heerenveen wint opnieuw; Goudmijn maakt indruk bij Excelsior

5 juli 2022 – SC Heerenveen is al vroeg in de voorbereiding goed op dreef. Na de overwinningen op Regioteam Gaasterlân-Sleat en Heerenveense Boys waren de Friezen dinsdagavond ook een maatje te groot voor TOP Oss: 4-1. Ook Excelsior beleefde een prettige avond. 

SC Heerenveen wint opnieuw; Goudmijn maakt indruk bij Excelsior

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De ontmoeting met TOP Oss was de eerste serieuze test voor de ploeg van Kees van Wonderen, die na afloop van vorig seizoen de overstap maakte van Go Ahead Eagles naar SC Heerenveen. Van Wonderen en zijn manschappen namen het in de eerste twee oefenwedstrijden op tegen amateurs en die bleken geen partij voor de Eredivisionist. Waar Regioteam Gaasterlân-Sleat met 0-14 van de mat werd geveegd, moest Heerenveense Boys er met 0-7 van geloven.

Tegen TOP Oss hield SC Heerenveen de score onder de vijf. Daar leek het in eerste instantie niet op. Na nog geen tien minuten spelen had de nummer acht van het afgelopen seizoen al twee keer gescoord. Thom Haye opende na twee minuten de score, alvorens Rami Al Hajj zeven minuten later de 2-0 voor zijn rekening nam. Het werd nog voor de pauze 3-0 door een rake kopbal van Sven van Beek. In de tweede helft deed SC Heerenveen het, met heel wat wissels, rustiger aan. De Friezen scoorden nog één keer, via Ian Beelen. Maar de eindstand werd door Kay Tejan bepaald op 4-1. 

Vijftien doelpunten
Ook Excelsior trapte om 19.00 uur af voor een oefenwedstrijd. De Rotterdammers waren hun voorbereiding vorige week gestart met een 2-10 overwinning op SV Slikkerveer. Dinsdagavond namen ze het op tegen de amateurs van VV Lyra, derdeklasser. Amper een uur voor de aftrap maakte Excelsior bekend dat het Marouan Azarkan opnieuw een jaar huurt van Feyenoord. Azarkan stond meteen in de basis. Het eerste doelpunt kwam echter op naam van Raphael Eyongo, die op aangeven van Kenzo Goudmijn de 0-1 tegen de netten kopte.

Goudmijn zelf zou ook nog op het scoreformulier belanden. Vijf keer zelfs. Daarmee had hij een groot aandeel in de 0-15 overwinning van Excelsior. Bij rust stond het nog 'slechts' 0-5, mede dankzij drie doelpunten van Eyongo. In de tweede helft deed Excelsior er een schepje bovenop en kwam het dus nog tien keer tot scoren. Goudmijn produceerde een hattrick. Ook Brent Vugts (3), Luuk Admiraal (3) en Modeste Duku vonden het net.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd