Ten Hag lyrisch over Tyrell Malacia: "Past in het profiel"

9 juli 2022, 20:25

Tyrell Malacia staat er goed op bij zijn nieuwe coach Erik ten Hag. De oefenmeester van Manchester United pikte de linksback voor zo'n zeventien miljoen euro op bij Feyenoord, waar hij nog geen moment spijt van heeft gehad. Ten Hag is duidelijk fan van zijn aanwinst.

Volgens Ten Hag heeft Malacia alles wat een back tegenwoordig moet hebben. "Ik denk dat hij een moderne linksback of full-back is", aldus de Nederlandse coach in gesprek met de clubmedia van Manchester United . "Hij past in het profiel waar we naar op zoek waren en het belangrijkste van elke vleugelverdediger is dat hij het juiste gebied kan bestrijken."

Zijn aanvallende en verdedigende kwaliteiten maken Malacia compleet. "Hij kan ook aanvallend meedoen in ons spel, en dat kan hij heel goed. Ik denk dat hij echt een bijdrage zal leveren aan het team", looft Ten Hag de back. Malacia moet in Manchester gaan concurreren met Luke Shaw en Alex Telles, die beiden meer ervaring hebben in het topvoetbal.

Malacia werd de eerste miljoenenaankoop van Manchester United in het tijdperk-Ten Hag. De linksback van het Nederlands elftal leek op weg naar Olympique Lyon, maar daar zag hij na de interesse van United vanaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen