Vertrouwen in kans van slagen Wijndal bij Ajax: "Kijk naar Dumfries"

13 juli 2022, 15:28

Martin Haar is ervan overtuigd dat Owen Wijndal gaat slagen bij Ajax. De 22-jarige linksback verruilde AZ deze week voor een avontuur in Amsterdam. Wijndal heeft altijd al vertrouwen in zichzelf gehad en is volgens Haar een uitstekende aanwinst voor Ajax.

Volgens Haar, die in de jeugdopleiding van AZ al samenwerkte met Wijndal, is de linksback een 'brutaaltje'. "Een voetballer met flair van: kom maar op. Maar een geweldige jongen om mee te werken", zegt Haar in gesprek met Het Parool. Aanvallend wordt Wijndal alom geroemd. "Maar vergis je niet: Owen is ook een goede verdediger. Spijkerhard als het moet. Een winnaar in de duels."

Lees ook: Van Gaal speelde belangrijke rol in transfer Wijndal naar Ajax

Volgens Haar zit de linksback nog niet aan zijn plafond. "Owen moet uitgedaagd worden. Hij zit nog niet aan zijn top. Kijk naar Denzel Dumfries die van PSV naar Internazionale ging. Die is ook in één jaar op alle vlakken vooruitgegaan. Owen is een vechter. Zijn mentaliteit is die van een topsporter. Hij zal zich vastbijten en aanpassen aan een hoger niveau."

Ajax nam de linksback voor een gelimiteerde transfersom van tien miljoen euro over van AZ, waar hij afgelopen seizoen de aanvoerdersband droeg. In Amsterdam wordt rekening gehouden met een vertrek van Nicolás Tagliafico.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind het ook een prima aankoop. Vleugelverdediger. Goede pass. Snel. Dat laaste heeft Blind niet, maar hij kan op de plek van Martinez gezet worden als centrale verdediger.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen