Fraser blijft hopen op routinier: "Kunnen we heel goed gebruiken"

13 juli 2022, 21:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Henk Fraser maakt er geen geheim van dat hij Nordin Amrabat graag naar FC Utrecht haalt. De multi-inzetbare routinier wil zelf ook graag terugkeren naar de Eredivisie, al is dat niet zo eenvoudig. Fraser wist zijn ploeg tot op heden al te versterken met meerdere routiniers.

"Ik hou van spelers met specifieke kwaliteiten. Nordin is zo iemand. Hij is een jongen die, ondanks zijn voor voetballers vrij hoge leeftijd, nog hartstikke fit is. Hij is sterk, heeft snelheid en kan met zijn ervaring een heel belangrijke rol vervullen in mijn selectie. Het zou geweldig zijn als hij komt. Een winnaar als Nordin kunnen we heel goed gebruiken", aldus Fraser in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Toch wordt het niet gemakkelijk om Amrabat naar Stadion Galgenwaard te halen. De oud-international van Marokko ligt nog tot medio 2023 vast bij AEK Athene, dat hem heeft aangeboden om dat contract met twee jaar te verlengen. Amrabat (35) kan beginnen aan zijn tweede seizoen bij de Griekse topclub. Eerder speelde hij bij FC Omniworld, VVV-Venlo, PSV, Kayserispor, Galatasaray, Málaga, Watford, CD Leganés en Al-Nassr.

FC Utrecht op de transfermarkt

Mocht Amrabat de stap naar Utrecht maken, dan is hij zeker niet de eerste aanwinst van Fraser. De nieuwe trainer haalde met Vasilis Barkas (Celtic) Nick Viergever (Greuther Fürth) en Bas Dost (Club Brugge) al drie zeer ervaren spelers binnen. Daarnaast maakten ook onder meer Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles), Daishawn Redan (Hertha BSC), Joshua Rawlins (Perth Glory) en Taylor Booyh (Bayern München) een transfer naar De Domstad.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen