Ajax identificeert Calvin Bassey als opvolger Lisandro Martínez

14 juli 2022, 18:30   Bijgewerkt: 14 juli 2022, 18:36

Ajax heeft volgens De Telegraaf Calvin Bassey op het oog als vervanger van Lisandro Martínez, die op het punt staat de overstap naar Manchester United te maken. Alfred Schreuder heeft al uitgebreid gesproken met de 22-jarige verdediger uit Nigeria, die op dit moment nog onder contract staat bij het Rangers FC van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Bassey is een linksbenige centrale verdediger die werd opgeleid door Leicester City. Nadat zijn contract bij de Engelse club in de zomer van 2020 afliep, maakte hij de overstap naar Rangers. Daar was hij het afgelopen seizoen een vaste waarde in het team dat eerst werd getraind door Steven Gerrard en daarna door Van Bronckhorst.

Met Rangers bereikte Bassey het afgelopen seizoen de finale van de Europa League. De verdediger speelde veertien wedstrijden - waaronder de eindstrijd - in het Europese toernooi. De Nigeriaan beschikt in Glasgow over een contract dat nog twee jaar doorloopt. Niet alleen Ajax, maar ook Brighton & Hove Albion wil dat afkopen. De Schotten zouden een vraagprijs van meer dan 25 miljoen euro hanteren voor de verdediger.

Het is niet bekend of Ajax bereid is te voldoen aan de vraagprijs van Rangers. Blijkt dat wel het geval, dan wordt Bassey de een-na-duurste aankoop in de geschiedenis van de Amsterdamse club. Steven Bergwijn, deze zomer overgekomen van Tottenham Hotspur, voert de ranglijst aan met een transfersom van 31,25 miljoen euro.

Matvienko

Naast Bassey lijkt ook Mykola Matvienko in beeld te zijn bij Ajax. De verdediger van Shakhtar Donetsk werd ook gelinkt aan Feyenoord, maar diverse media spreken tegen dat de Rotterdammers concreet geïnteresseerd zijn in de Oekraïner.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als tadic weer voor adriaan gaat spelen, heb je weer een leuke circus/acteer act.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

22 jaar is nog wat aan te verdienen en afgelopen seizoen deed die het leuk, die van Shakhtar heb ik niet echt vertrouwen in ook.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen