Japan
0 – 0
Costa Rica

Kudus voorkomt verlies in matig oefenoptreden Ajax tegen Eupen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 juli 2022 – Ajax heeft vrijdagmiddag geen overtuigend optreden op de mat gelegd in de oefenwedstrijd tegen KAS Eupen. Tegen de Belgische laagvlieger leek de landskampioen van Nederland zelfs op een nederlaag af te stevenen. Een doelpunt van Mohammed Kudus maakte zes minuten voor tijd echter dat Ajax met een 1-1 gelijkspel van het veld stapte. 

Kudus voorkomt verlies in matig oefenoptreden Ajax tegen Eupen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De wedstrijd tegen Eupen was het vierde oefenduel voor Ajax, maar pas het eerste waarin Alfred Schreuder over grotendeels zijn eerste elf kon beschikken. Zo waren er basisplaatsen voor spelers als Daley Blind, Davy Klaassen, Steven Berghuis, Edson Álvarez en Dusan Tadic. Ook aanwinsten Steven Bergwijn en Owen Wijndal speelden hun eerste wedstrijd in het shirt van de landskampioen. Een groot succes was dat officieuze debuut nog niet.

De eerste helft - waarna een groot deel van deze namen al werd afgelost - leverde namelijk weinig spektakel op. Mede door de afwezigheid van Mo Ihattaren kampte Ajax met een gebrek aan creativiteit en wist het amper iets te creëren. De reserve- en jeugdspelers die na rust het veld in kwamen, konden dat speelbeeld nauwelijks ombuigen. Sterker nog: de nummer vijftien van het afgelopen Pro League-seizoen kwam na vijftig minuten zelfs op voorsprong. 

De Amsterdam verdediging was even uit positie, wat betekende dat de Belgen er met twee man uit konden komen. Met een lobje was doelman Jay Gorter vervolgens eenvoudig te passeren. De Bosniër Smail Prevljak zette Ajax daarmee op achterstand. Pas zes minuten voor tijd konden de Amsterdammers iets terugdoen. Het voorbereidend werk was van Nicolas Tagliafico, wiens voorzet door Mohammed Kudus kon worden binnengetikt. Hij kon de eer van Ajax deels redden, maar Schreuder weet dat er nog voldoende werk aan de winkel is voor het treffen met PSV om de Johan Cruijff Schaal over twee weken. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd