Waarom de bekritiseerde Martens weleens het verschil kan maken

26 juli 2022, 15:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lieke Martens kreeg de nodige kritiek dit toernooi bij de Leeuwinnen. De buitenspeelster die deze zomer overstapte naar Paris Saint-Germain scoorde dit toernooi nog niet en was direct slechts bij één Oranje-goal betrokken. Toch zijn er genoeg redenen waarom dat zondag tegen Zwitserland anders zal zijn: FCUpdate.nl zet ze samen met Jacks Casino op een rijtje.

Allereerst omdat Martens in de laatste twee officiële wedstrijden tegen Zwitserland direct betrokken was bij twee treffers: eerst maakte ze zelf een bal af in de 3-0 zege in De Galgenwaard en vier dagen later gaf ze de assist waaruit Vivianne Miedema de score opende in de return. Dat was extra knap omdat Anouk Dekker dat duel al na zeven minuten met rood van het veld gestuurd werd. Twee goals van Lieke Martens zondag kan je 7 terugverdienen.

"Ik ben bij twee van de drie goals betrokken geweest. Voor heel veel mensen was dat goed geweest, voor mij is dat niet goed genoeg", was Martens na de eerste twee groepsduels zelfkritisch. Formeel kreeg ze slechts één assist achter haar naam, maar dat deert haar niet. "Ik voel me heel erg goed", zei ze onder meer. Een assist van Martens tegen Zwitserland levert nu 2.

De gelijkenissen met het EK 2017 in eigen land zijn ook te trekken: toen kwam Martens ook pas in het derde groepsduel voor het eerst tot een doelpunt – destijds tegen België (1-2). Toen sloot Oranje de groepsfase winnend af. Lukt dat ditmaal ook, dan is de kans op de eerste plek in de poule groot. Een Oranje-zege levert je 1 op, al heeft Nederland aan een gelijkspel ([a,https://fcupdate.nl/jacks,_blank,4,80x]) ook genoeg voor de volgende ronde.

Lees ook: Hoe de Leeuwinnen op de kaartenlast uitgeschakeld kunnen worden

En de laatste reden waarom Martens gaat scoren? Omdat bondscoach Mark Parsons niet twijfelt aan Martens, die hij tot de absolute buitencategorie rekent. "Lieke is een unieke speler. Ze kan op drie manieren gevaarlijk zijn: in de diepte, in één-op-één-situaties en tussen de linies", zei hij zaterdag tijdens de persconferentie. Volgens hem was er maar één andere speler op dit hele toernooi vergelijkbaar wat dat niveau betreft. Is het genoeg voor de volgende ronde?

Let op: gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen