Van Bronckhorst reageert op Ajax-transfer: "Had hem graag gehouden"

17 juli 2022, 09:52

Giovanni van Bronckhorst gaat Calvin Bassey verliezen aan Ajax. De centrale verdediger deed zaterdag al niet meer mee in het oefenduel met Blackpool, omdat een akkoord tussen beide clubs toen al aanstaande was. De Amsterdammers zouden circa 22 miljoen euro betalen plus vijf miljoen euro bonussen en een doorverkooppercentage.

"Het was voor iedereen beter om hem niet te laten spelen", vertelde de Nederlandse trainer aan Sky Sports. "Het ziet ernaar uit dat hij gaat vertrekken. Ik had hem graag gehouden, hij heeft zich geweldig ontwikkeld in de afgelopen zes maanden. Je weet dat spelers de aandacht trekken als ze het goed doen in competitieverband en in Europese wedstrijden."

Rangers FC krijgt een behoorlijke zak geld voor Bassey, waardoor de club een waardige vervanger kan halen. "We moeten kijken naar nieuwe spelers die onze selectie kunnen versterken, maar we hebben onze lijstjes al klaar liggen. Dus als de transfer officieel is, kunnen we werk maken van een vervanger", aldus Van Bronckhors, die afgelopen seizoen de finale van de Europa League bereikte.

In die campagne, waarin Borussia Dortmund en RB Leipzig werden uitgeschakeld, was Bassey een van de sterkhouder. Nu mag hij zich bij Ajax laten zien in de Champions League. De verdediger sluit naar alle waarschijnlijkheid komende week aan. De ploeg van Alfred Schreuder is dan in Oostenrijk op trainingskamp.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste prijs, maar goed dat zal wel geen probleem zijn nu.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen