Ajax bewijst tegen Shakhtar klaar te zijn voor Johan Cruijff Schaal

26 juli 2022, 21:52   Bijgewerkt: 26 juli 2022, 23:00

Ajax heeft dinsdagavond de vriendschappelijke wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk omgezet in een 3-1 overwinning. Dusan Tadic, Steven Berghuis en Mohammed Kudus bezorgden de Amsterdammers de oefenzege. Het duel met de Oekraïense club was voor Ajax de laatste test richting de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, die aankomende zaterdag wordt gespeeld.

Alfred Schreuder kon zodoende nog een keer aan zijn elftal sleutelen voordat het echte werk begint. De trainer koos ervoor om ten opzichte van de wedstrijd tegen Red Bull Salzburg (2-3) zijn elftal op vier plekken te wijzigen. Jay Gorter, Perr Schuurs, Kenneth Taylor en Kudus werden vervangen door Remko Pasveer, Jurriën Timber, Davy Klaassen en Antony.

Zonder echt grote kansen te creëren was Ajax in de eerste helft de dominante partij. Toch kwam Shakhtar Donetsk na een half uur op voorsprong. Mykhaylo Mudryk zette op eigen helft een solo in, liep Devyne Rensch voorbij en kon ook niet worden gestuit door de andere verdedigers van Ajax. In het strafschopgebied zette hij Timber op het verkeerde been en verraste hij Pasveer met zijn schot.

Het antwoord van Ajax volgde vlak voor rust. Een voorzet van Steven Bergwijn werd door Antony - de gevaarlijkste man aan Amsterdamse zijde - teruggekopt op Tadic, die van dichtbij de 1-1 binnenprikte. Bij Shakhtar Donetsk dachten ze aan buitenspel, maar de grensrechter stak zijn vlag niet in de lucht. Ajax trok de lijn in de tweede helft door en was enkele keren dicht bij een volgend doelpunt, maar het duurde een tijdje voordat de 2-1 viel.

Dat gebeurde een kwartier voor tijd. Na een afgeslagen corner schoot Berghuis via een Shakhtar-been de 2-1 binnen. Nadat onder meer de van FC Porto overgekomen Francisco Conceiçao binnen de lijnen was gekomen, besliste Ajax de wedstrijd. Met een fraai schot in de verre hoek bepaalde Mohammed Kudus de eindstand op 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eem buitenspeldoelpunt van tadic en een van richting veranderd schot wat er in gaat.Overdrijven is ook een vak.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt. De eindstand is mooi, maar het was duidelijk een wedstrijd in de voorbereiding. Nog veel werk aan de winkel.

Chiem
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo leuk hoe die 010ers altijd de behoefte hebben om Ajax af te zeiken, ga vooral door, heel vermakelijk!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk vooral ook andersom eens ...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen