Janssen over avontuur in Mexico: "Mensen onderschatten niveau"

27 juli 2022, 20:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vincent Janssen heeft geen moment spijt gehad van zijn overstap naar Mexico. De voormalig aanvaller van onder meer AZ, Tottenham Hotspur en Fenerbahce verliet Europa al op jonge leeftijd voor een avontuur bij Monterrey, waar hij een prachtige tijd beleefde. Deze zomer tekende hij bij FC Antwerp.

De overstap van Janssen naar Mexico werd als vreemd beschouwd. "Mij maakt het eerlijk gezegd niet zo veel uit of anderen dat een aparte stap vonden of niet", vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik vond het vooral een mooie kans en heb er geen seconde spijt van gehad. De Mexicaanse competitie is heel mooi. In Europa onderschatten ze het niveau daar, denk ik."

Janssen stond er tegenover voormalig Frans internationals André-Pierre Gignac en Florian Thauvin. "Er loopt veel kwaliteit, de competitie is sterk, de stadions mooi en er komen veel mensen kijken. Voetbal leeft in Mexico, waar in 2026 ook een deel van het WK wordt gespeeld", aldus de aanvaller, die in juni zijn rentree maakte bij het Nederlands elftal.

Stiekem droomt de spits van deelname aan het WK. "Sinds ik weer ben opgeroepen, ga je daar wel aan denken. Hier bij Antwerp moet ik het laten zien. Als dat goed gaat, ziet de bondscoach dat ook. Er zijn heel veel spelers die naar een WK willen, dus is het zaak om het week in, week uit te laten zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen