'Ajax vindt gewenste targetman op tweede niveau van Italië'

28 juli 2022, 23:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lorenzo Lucca staat op de radar bij Ajax. De spits van Pisa wordt gezien als ideale targetman. Alfred Schreuder heeft er de afgelopen dagen geen geheim van gemaakt dat hij graag een spits wil die iets kan forceren als het niet loopt.

De boomlange 21-jarige spits staat er uitstekend op bij meerdere Serie A-clubs. Bologna en Pisa leken al op de goede weg te zijn qua onderhandelingen, maar de Amerikaanse eigenaren hadden hun ja-woord nog niet gegeven. Daar heeft Ajax van geprofiteerd door op het juiste moment een iets beter bod te doen. Tien miljoen was het voorstel van de Italianen, ongeveer twaalf miljoen hebben de Amsterdammers in gedachten.

Lucca zou een duidelijke voorkeur hebben voor een avontuur in de Johan Cruijff ArenA. Daar kan hij namelijk ook Champions League spelen. De aanvaller speelde twee jaar geleden nog met Palermo op het derde niveau van Italië, waardoor zijn loopbaan in een stroomversnelling terecht kan komen. Pisa betaalde afgelopen zomer twee miljoen euro voor de spits. In dienst van de ploeg wist hij zes doelpunten te maken en vier assists te verzorgen. Genoeg om Ajax te overtuigen.

Schreuder heeft met Brian Brobbey, Dusan Tadic, Steven Bergwijn en eventueel Mohammed Kudus veel spelers die in de punt van de aanval kunnen spelen, maar een kopsterke spits ontbreekt. De 2,01 meter lange Italiaan zou daarom een perfecte aanwinst zijn. Waar Di Marzio meldt dat Gerry Hamstra al een bod heeft gedaan, rept Fabrizio Romano momenteel alleen nog over interesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen