Analisten zien duidelijk probleem bij Ajax; Perez looft PSV'er

30 juli 2022, 21:15

De eerste helft van het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV was al goed voor het nodige spektakel. Ajax kwam in een goede beginfase op voorsprong, maar zag Guus Til vervolgens aan de andere kant twee keer toeslaan. Volgens de analisten van ESPN maakte hij perfect gebruik van de zwakte van Ajax.

Deze ligt voornamelijk achterin, waar het bij de Amsterdammers aan lengte ontbreekt. Naarmate de wedstrijd vorderde, zag Kenneth Perez hoe het aantal 'voorzetten op de lange aanvallers van PSV tegen de kleine verdedigers van Ajax' toenam. "Dan is PSV sterk." Hoewel Luuk de Jong in dat opzicht doorgaans de gevaarlijkste PSV'er is, was het nu Til die optimaal gebruik maakte van de zwakte van Ajax.

Volgens Marciano Vink had dat te maken met de vraag wie Til op moest pakken. "Volgens mij was het de bedoeling dat Edson Álvarez tegenover Til zou komen te staan en dat hij ook in de zestien met hem mee zou lopen. Maar omdat PSV sterker werd, moesten er ook op het middenveld enorm veel duels gewonnen worden. Als je Til dan laat lopen, komt hij tegenover Blind of Wijndal te staan." Die duels wist hij dus te winnen.

Zie ook: Topduo bij PSV: Gakpo en Til doen Ajax pijn met twee identieke goals

Walter Benítez

Tot slot wees Perez naast Til nog een andere uitblinker bij PSV aan: de nieuwe keeper Walter Benítez. "Hij maakt een heel goede indruk, ook door de rust die hij heeft. In het begin werd hij veel opgejaagd, maar dat loste hij heel rustig op met zijn voeten. Natuurlijk wil je ook dat een keeper wat met zijn handen kan, maar daar lijkt het ook wel op. Hij is heel rustig en niet onder de indruk. Het is een geweldige aankoop."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen