Mulder vindt na vertrek bij Heerenveen onderdak in Eredivisie

2 augustus 2022, 15:56

Erwin Mulder heeft na zijn vertrek bij sc Heerenveen weer onderdak gevonden. De 33-jarige doelman zet zijn loopbaan voort bij Go Ahead Eagles.

Mulder en Go Ahead Eagles zijn een contract voor één seizoen overeengekomen. "Als gezin hebben we er nooit een geheim van gemaakt dat we graag in Nederland willen blijven wonen", vertelt de ervaren keeper. "Toen Go Ahead Eagles kwam, was de keuze voor mij dan ook snel gemaakt. Het is een club die me gelijk aantrok. Ik heb als keeper van Feyenoord en sc Heerenveen een aantal keer in De Adelaarshorst gekeept. Wedstrijden waarin duidelijk was te merken dat Go Ahead Eagles een volksclub met fantastische supporters is, die ook nog eens kort op het veld zitten. Dat de club ook nog eens dicht in de buurt van mijn woonplaats Pannerden ligt, is alleen maar mooi meegenomen."

Eerder stond Mulder onder contract bij Feyenoord, Excelsior, Swansea City en Heerenveen. Aan stoppen denkt hij nog lang niet. "Nee, het zit nog totaal nog niet in mijn hoofd om iets anders te gaan doen. Als het even kan, wil ik tot mijn veertigste keeper in het profvoetbal blijven. Al moet het fysiek allemaal wel mogelijk zijn, uiteraard. Maar als keeper op het veld staan, is het mooiste wat er is. Zolang ik dat kan blijven doen, wil dat zo lang mogelijk blijven doen", aldus Mulder, die naar eigen zeggen nog niet helemaal wedstrijdfit is. "Al zal dat snel weer komen zodra ik dagelijks bij Go Ahead Eagles op het trainingsveld sta. De honger om te keepen, is er bij mij nog steeds. Als de trainer mij nodig heeft, dan moet ik er staan."

Met Mulder heeft Go Ahead Eagles een ervaren doelman gestrikt. "Naast Jeffrey de Lange en Sven Jansen zochten we een keeper die weet wat het inhoudt om op het hoogste niveau te keepen en daardoor concurrentie én kwaliteit kan brengen. Met de komst van Erwin hebben we nu alle keepersposities binnen de eerste selectie in kunnen vullen", aldus technisch manager Paul Bosvelt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen