'Hornkamp kan Keuken Kampioen Divisie inruilen voor Premier League'

4 augustus 2022 – Jizz Hornkamp gaat mogelijk toch niet terug de Keuken Kampioen Divisie in. De spits werd afgelopen winter door het inmiddels gedegradeerde Willem II overgenomen van FC Den Bosch, maar kan mogelijk een fraaie stap maken. Het naar de Premier League gepromoveerde Nottingham Forest zou hem van de Tilburgers willen overnemen.

'Hornkamp kan Keuken Kampioen Divisie inruilen voor Premier League'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het betrouwbare, Engelse The Athletic wist donderdagochtend te melden dat de clubs al in gesprek zijn over een mogelijke overstap. Nottingham Forest trok deze zomer ook Taiwo Awoniyi (van Union Berlin) en Jesse Lingard (van Manchester United) al aan, maar zou de voorhoede nog verder willen versterken. Hornkamp is daarbij een van de kandidaten; ook Aston Villa's Keinan Davis - die vorig seizoen al verhuurd werd aan Forest - wordt genoemd. 

De nu 24-jarige Hornkamp speelde in de jeugdopleidingen van Ajax, AZ en sc Heerenveen, om vervolgens bij laatstgenoemde club zijn eerste stappen in het betaald voetbal te zetten. In 2019 tekende hij voor FC Den Bosch, waar de doelpuntenmaker veel indruk maakte. In een memorabele wedstrijd tegen Excelsior in 2021 (4-4) was hij zelfs goed voor vier treffers in 34 minuten tijd. Afgelopen winter legde Willem II de spits tot medio 2024 vast. In Tilburg scoorde hij vier keer in dertien wedstrijden, wat niet genoeg bleek om de degradatie van de club te voorkomen.

Nottingham Forest
Mocht Hornkamp bij Nottingham Forest tekenen, dan gaat hij deel uitmaken van een interessant project. De voormalig topclub keerde deze zomer voor het eerst in 23 jaar terug op het hoogste niveau en is duidelijk van plan daar te blijven. De club haalde al liefst twaalf versterkingen, en is daarmee dus nog altijd niet klaar op de transfermarkt. Komende zaterdag speelt de club de eerste Premier League-wedstrijd van deze eeuw, uit bij Newcastle United. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd