Verrassing uit Mexico: transfer nieuwe Ajax-rechtsback bevestigd

7 augustus 2022, 08:51

Ajax heeft Jorge Sanchez definitief binnen. De 24-jarige rechtsback heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de Amsterdammers over een permanente overstap. Dat heeft zijn huidige werkgever Club América verrassend genoeg al bevestigd, voordat Ajax het nieuws kon melden.

Sanchez stapt zondag in het vliegtuig naar Schiphol en zal dit weekend nog medisch worden gekeurd door de regerend landskampioen. Naar verluidt ontvangt Club América zo'n vijf miljoen euro voor de vleugelverdediger, die een vijfjarig contract gaat ondertekenen. Sanchez wordt gezien als opvolger van de naar Bayern München vertrokken Noussair Mazraoui.

De Mexicaan moet in Amsterdam de concurrentiestrijd aangaan met Devyne Rensch, die een teleurstellend optreden in de Johan Cruijff Schaal beleefde. Met Sanchez haalt Ajax veel ervaring in huis. Naast het feit dat hij 21-voudig Mexicaans international is, staat zijn wedstrijdenteller voor Club América al op 150 wedstrijden.

De komst van Sanchez betekent opnieuw dat Ajax zaken doet op de Zuid-Amerikaanse markt. Die route bleek de afgelopen jaren al regelmatig succesvol, met de komst van onder andere Lisandro Martínez, Antony en Nicolás Tagliafico.

Lees ook: Brobbey nog niet klaar voor negentig minuten bij Ajax

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen