'Barcelona stuurt Frenkie brief en dreigt met juridische stappen'

8 augustus 2022, 13:11

De soap rond Frenkie de Jong heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. FC Barcelona heeft de 25-jarige middenvelder verteld dat de club zijn huidige contract nietig wil verklaren, zo meldt The Athletic. De Jong ontving op 15 juli een brief waarin stond dat Barça bewijs had gevonden van 'criminele praktijken' rond zijn contractverlenging in 2020.

De Jong verlengde op 20 oktober 2020 zijn contract bij Barcelona tot de zomer van 2026. Op dat moment was Josep María Bartomeu nog de voorzitter van de Catalaanse club. Volgens het huidige bestuur onder leiding van Joan Laporta vonden grove misstanden plaats bij de totstandkoming van de nieuwe verbintenis. Barça dreigt zodoende juridische stappen nemen tegen alle partijen die bij de deal betrokken waren.

Barcelona zet in op een ontbinding van de overeenkomst die de club in 2020 met De Jong overeenkwam en wil de samenwerking voortzetten onder de voorwaarden van het initiële contract dat de Oranje-international tekende toen hij in 2019 overkwam van Ajax. De speler en club kwamen bij de contractverlenging van twee jaar geleden een tijdelijke verlaging van zijn salaris overeen. Het achterstallige loon - naar verluidt 18 miljoen euro - zou op een later moment worden uitbetaald. Barça wringt zich in allerlei bochten om hier onderuit te komen.

Hoe sterk Barcelona staat als het tot een juridische strijd komt, is onduidelijk. De contractverlenging werd twee jaar geleden in elk geval goedgekeurd door juristen en LaLiga. Barça zou op dit moment soortgelijke gesprekken voeren met Marc-André ter Stegen en Clément Lenglet (verhuurd aan Tottenham Hotspur), al is onduidelijk of ook zij een dreigende brief van de club hebben ontvangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ArnoldHoeflaak08
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vond het ook 1 van de mooiste clubs die er was maar dat is nu wel over. Dat die voorzitter nog kan slapen. Wat een smeerlap

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een kat in het nauw maakt rare sprongen...

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vraag af me wat de Barcelona aanhang vindt van de club tegenwoordig. Daar hoor je helemaal niks over.

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet het niet. Mediterrane voetballers en fans schuwen onsportief spel nooit als het om winnen gaat. Als Barça een prijs pakt met deze praktijken zullen ze er vast nog trots op zijn ook.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik beschouw mezelf geen aanhang uiteraard, maar ik ben (nu was) wel groot fan van de club. Met alle pijn hoop ik echt dat ze compleet falen in Europees verband, maar ook in de competitie. Het is ronduit walgelijk hoe deze soap zich heeft ontwikkeld en dat ze werkelijk alles uit de kast trekken om overal onderuit te komen, onnodig hoge risico's te nemen en gewoon geen enkel respect tonen naar LaLiga, de supporters, de spelers en andere clubs. Momenteel ben ik alles behalve fan en dat zal zo blijven totdat Joan Laporta en consorten weggeveegd zijn en van het voetbaltoneel zijn verdwenen.

MrHamstring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben al fan van Barcelona van mijn 3e jaar, maar dat staat nu wel al een tijdje in de ijskast. Het is geen club, maar een ministaatje met corrupte politici. Walgelijk gewoon.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen