Nederland
0 – 0
Argentinië

'Barcelona stuurt Frenkie brief en dreigt met juridische stappen'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 augustus 2022 – De soap rond Frenkie de Jong heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. FC Barcelona heeft de 25-jarige middenvelder verteld dat de club zijn huidige contract nietig wil verklaren, zo meldt The Athletic. De Jong ontving op 15 juli een brief waarin stond dat Barça bewijs had gevonden van 'criminele praktijken' rond zijn contractverlenging in 2020.

'Barcelona stuurt Frenkie brief en dreigt met juridische stappen'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Jong verlengde op 20 oktober 2020 zijn contract bij Barcelona tot de zomer van 2026. Op dat moment was Josep María Bartomeu nog de voorzitter van de Catalaanse club. Volgens het huidige bestuur onder leiding van Joan Laporta vonden grove misstanden plaats bij de totstandkoming van de nieuwe verbintenis. Barça dreigt zodoende juridische stappen nemen tegen alle partijen die bij de deal betrokken waren.

Barcelona zet in op een ontbinding van de overeenkomst die de club in 2020 met De Jong overeenkwam en wil de samenwerking voortzetten onder de voorwaarden van het initiële contract dat de Oranje-international tekende toen hij in 2019 overkwam van Ajax. De speler en club kwamen bij de contractverlenging van twee jaar geleden een tijdelijke verlaging van zijn salaris overeen. Het achterstallige loon - naar verluidt 18 miljoen euro - zou op een later moment worden uitbetaald. Barça wringt zich in allerlei bochten om hier onderuit te komen.

Hoe sterk Barcelona staat als het tot een juridische strijd komt, is onduidelijk. De contractverlenging werd twee jaar geleden in elk geval goedgekeurd door juristen en LaLiga. Barça zou op dit moment soortgelijke gesprekken voeren met Marc-André ter Stegen en Clément Lenglet (verhuurd aan Tottenham Hotspur), al is onduidelijk of ook zij een dreigende brief van de club hebben ontvangen.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd