PSV telt 700.000 euro neer voor toptalent van Heerenveen

12 augustus 2022 – PSV heeft zich versterkt met Tygo Land, zo heeft de club vrijdag via de officiële kanalen bekendgemaakt. Voor de komst van de 16-jarige middenvelder betalen de Eindhovenaren een forse transfersom.

PSV telt 700.000 euro neer voor toptalent van Heerenveen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het gaat volgens Rik Elfrink om een bedrag van 700.000 euro. 'Een strategische investering in een jeugdspeler. Daarvan gaan er meer volgen', aldus de clubwatcher van PSV. Het geld dat wordt overgemaakt aan sc Heerenveen komt uit het zogeheten Partnerfonds 2.

Dat PSV een substantiële transfersom neertelt voor een pas 16-jarige speler, zegt wat over het talent dat Land wordt toegedicht. De jonge middenvelder werd vorig jaar de jongste contractspeler in de geschiedenis van Heerenveen. De Friezen wilden Land absoluut niet kwijt, maar zagen hem een andere keuze maken. Land tekent bij PSV een contract tot medio 2025.

"Meer dan jammer", zo noemde technisch manager Ferry de Haan onlangs het vertrek van Land in een interview in de Leeuwarder Courant. "We snappen dat iedereen ambitie heeft. Maar wij hebben Tygo vroegtijdig een plan neergelegd, waarmee hij uiteindelijk naar ons eerste elftal zou gaan. Dat plan werd ook omarmd door de speler en zijn omgeving. Helaas wordt dit nu doorkruist. Iedereen maakt zijn eigen keuzes en daar zijn mensen natuurlijk vrij in. Maar wij vinden het jammer, ook omdat de stap naar het eerste elftal van Heerenveen minder groot is dan de stap naar het eerste van PSV."

Reacties

PSV

gerelateerd