Uitblinkers Antony en Bergwijn laten Ajax-fans volop genieten

14 augustus 2022, 18:52

Ajax heeft zondagmiddag eenvoudig de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd het FC Groningen van trainer Frank Wormuth met klinkende cijfers verslagen: 6-1. De uitstekende spelende Antony kreeg samen met Steven Bergwijn waren de grote uitblinkers aan Amsterdamse zijde.

Het inrichten van de aanval van Ajax was de laatste weken een onderwerp van gesprek. Trainer Alfred Schreuder beschikt over zoveel verschillende smaakjes, waardoor het niet eenvoudig is om keuzes te maken. Echter is de oud-trainer van Club Brugge daarom aangesteld als hooftrainer, waardoor hij zondagmiddag ook een belangrijke beslissing nam.

Brian Brobbey begon namelijk in de basis, terwijl Steven Bergwijn het moest doen met een plekje op de reservebank. Daardoor kwam Dusan Tadic op de nummer tien positie te spelen, terwijl Steven Bergwijn gewoon bleef staan als linksbuiten. Laatstgenoemde bewees al na vijf minuten spelen zijn waarde voor het Ajax van Alfred Schreuder. Na een goede voorzet van Devyne Rensch schoot de van Tottenham Hotspur overgekomen aanvaller uitstekend raak: 1-0.

Ajax leek direct door te drukken, maar zag pogingen over de goal heen gaan of gekeerd worden door doelman Michael Verrips. Ondertussen was de Antony-show begonnen in Amsterdam. De Braziliaanse vleugelflitser had een aantal prachtige acties in huis, waarmee hij de supporters van Ajax op de banken kreeg in een sfeervolle Johan Cruijff ArenA.

De teleurstelling door de verrassende gelijkmaker van Cyriel Ngonge was dan ook van korte door, want Antony nam schoot even later op magistrale wijze raak, na een goede loopactie van Rensch: 2-1. Het was een beloning voor zijn mooie acties in het eerste bedrijf, die niet altijd doeltreffend waren. Zijn collega aan de linkerkant, Bergwijn, maakte er vlak voor rust zelfs nog 3-1 van.

Het was door, met name de twee buitenspelers, smullen geblazen op de tribunes in de Johan Cruijff ArenA. Ook in de tweede helft ging Ajax vrolijk door waar het gebleven was. Tien minuten na rust was het Steven Bergwijn die zijn derde doelpunt van de middag maakte en daarmee zijn hattrick compleet maakte: 4-1.

De backs van FC Groningen, Isak Määtä en Neraysho Kasanwirjo, kenden een zeer zware middag in de hoofdstad, maar de hele ploeg van Frank Wormuth had veel moeite met de ploeg van Alfred Schreuder. Tien minuten na de goal van Bergwijn was het Kenneth Taylor die er 5-1 van maakte. De middenvelder schoot, na goed voorwerk van Brian Brobbey, eenvoudig raak.

In de slotfase kreeg Ajax – onder andere via invaller Lorenzo Lucca – nog wat mogelijkheden en kwam het uiteindelijk door een benutte strafschop van Steven Berghuis ook nog op 6-1. De ploeg van Alfred Schreuder heeft de supporters, die ondanks de enorme hitte in grote getalen naar het stadion waren gekomen, een mooie wedstrijd voorgeschoteld. Bergwijn en Antony gaven daar door hun uitstekende spel nog wat extra glans aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het was een mooie wedstrijd. Helaas heeft Anthony zijn visitekaartje afgegeven aan United.

MarcdeVries14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Godverd.mme

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als schreuder ook nog de puntjes op de i krijgt bij dit elftal word het een heel mooi seizoen voor Ajax 👌

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen