Promes evenaart nu al doelpuntentotaal van vorig seizoen

14 augustus 2022, 21:50

Spartak Moskou heeft zondagavond de koppositie in de Russische competitie veroverd. Mede dankzij een ontketende Quincy Promes werd Sochi met 3-0 verslagen.

Spartak Moskou bleef in de seizoensopener tegen Akhmat Grozny steken op een 1-1 gelijkspel, maar won vervolgens met overtuigende cijfers van Krasnodar, Orenburg en Ural. Promes was tijdens die zegereeks liefst vier keer trefzeker.

Tegen Sochi werd een goed vervolg gegeven aan de zegereeks. Daar had Spartak Moskou vooral Promes aan te danken. De Nederlands aanvaller opende tien minuten na rust de score en was een paar minuten voor tijd opnieuw trefzeker. Anton Zinkovskiy scoorde tussendoor.

Promes is met zes doelpunten de topscorer van de Russische competitie. De aanvaller heeft er nu al evenveel in liggen als vorig seizoen. Toen had de voormalig speler van FC Twente, Go Ahead Eagles en Ajax daar 22 competitiewedstrijden voor nodig.