Valentijn Driessen: "Dat was een oliedomme actie van Ten Hag"

14 augustus 2022, 23:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Valentijn Driessen vindt dat Erik ten Hag zaterdag tijdens de oorwassing van Manchester United tegen Brentford (0-4) een flinke fout heeft gemaakt. Als de chef voetbal van De Telegraaf op de stoel van de Nederlandse trainer had gezeten, dan was Lisandro Martínez niet in de rust gewisseld.

Driessen schrok behoorlijk van Manchester United, dat in Londen ver door de ondergrens zakte. "Ik was helemaal lamgeslagen. Ik dacht: dit kan niet waar zijn. Het leek wel op werkweigering van sommige spelers. Ze deden wat ze moesten doen, maar maakten de verkeerde keuzes. Van David De Gea en onze grote vriend Harry Maguire kun je verwachten dat zij de verkeerde keuzes maken. Dit leek helemaal nergens op", begint Driessen in een video-item van De Telegraaf.

Volgens Driessen moet het snel beter bij Manchester United, wil Ten Hag zijn baan behouden. "Iedereen denkt dat Ten Hag de kans krijgt om wat op te bouwen, maar in de Premier League krijg je die tijd niet. Volgende week staat Liverpool voor de deur en twee weken daarna Chelsea. Als je start met één punt uit vijf wedstrijden, vlieg je er geheid uit. Zo werkt het daar."

Ten Hag heeft nog niet iedereen kunnen overtuigen van wat hij wil, is Driessen opgevallen. "Links weet niet wat rechts doet en voor niet wat achter doet. Hij krijgt daar dus een heel zware kluif aan. Er moeten spelers bij komen, maar wil Frenkie de Jong naar Manchester United? Dat is ook geen speler die een heel elftal op sleeptouw neemt."

Driessen noemt het wisselen van Martínez na de eerste helft een 'oliedomme actie' van Ten Hag. "Want als jij je aankoop er na 45 minuten uithaalt, wil je zeggen dat je totaal ontevreden over hem bent. Maar je hebt hem wel voor 57 miljoen euro gekocht. Dat is niet slim, want gaat de clubleiding je dan nog geld geven om de ploeg daadwerkelijk te versterken met allerlei spelers als je grote aankoop nu al niet functioneert?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij Nederlandse coaches in het buitenland is ‘een filosofie’ altijd belangrijker dan gewoon winnen. Ik denk dat Ten Hag de laatste Nederlander coach in Engeland is.

geert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"chef voetbal van de telegraaf" ! rot toch op man , een nobody is dat die driessen. had nooit een podium moeten hebben bij dat vi.

WimGreven15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

0k bedankt.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij ajax kwam hij weg met al die rare fratsen omdat iedereen met ajax de eredivisie wint. Maar in de pl is het niveau wat meer gelijk en gelden er andere wetten Wat ook gek is dat byv een malacia die in de voorbereiding speelde en iedereen daar verbaasde, nu op de bank zit

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Okay laat ik het anders formuleren . Met een begroting van psv en feyenoord bij elkaar ,moet je gewoon kampioen worden . Daar hoef je geen topcoach voor te zijn . Rare fratsen genoeg met positiewissels voor spelers, berghius byv . De man is ontzettend eigenwijs ,zelfs als hij ziet dat het niet werkt. Dat kan in de eredivisie ,in europa lig je eruit . Wat te denken van die straf nu ,die extra training . Het verzetten van de dug outs De man is heel erg in zichzelf gaan geloven .

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dan ook nog verwachten dat je spelers na een strafexcersitie van meer dan 10 km. wel voor je gaan voetballen ? Het lijkt allemaal wat te hoog gegrepen voor Eric en ik vrees dat ie de kerst niet gaat halen in Manchester.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen