Jans heeft vertrouwen en waarschuwt Fiorentina: "Hel van Enschede"

18 augustus 2022, 23:55

Ron Jans heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het duel met Fiorentina. FC Twente verloor met 2-1, maar mag door het doelpunt van Vaclav Cerny toch blijven hopen op ticket voor de Conference League. Vooral voor rust leek het Europese avontuur al ten einde te komen.

Binnen een minuut lag de bal al in het netje voor de Italianen en voor rust werd de marge ook nog verdubbeld. "In de eerste helft kregen we een hele vroege goal tegen en werden we overlopen en afgebluft in de duels. We verloren de meeste ballen en het leek wel of het tempo te hoog lag", wordt Jans geciteerd op de website van de club. "Maar je ziet, Europese ervaring: we durfden gewoon niet te voetballen. Met 2-0 kwamen we in de eerste helft nog aardig weg."

Na de pauze leek het een hele andere wedstrijd. "Er was een eerste helft en er was een tweede helft", aldus de oefenmeester, die wel vertrouwen putte uit het tweede bedrijf. "In de tweede helft hebben we iets omgezet en hebben we de spelers aangespoord: durf, heb lef en neem initiatief. En zeker na de 2-1 denk ik dat de 2-2 eerder in de lucht hing dan de 3-1 voor Fiorentina."

De gelijkmaker viel uiteindelijk niet, maar Jans ziet toch kansen voor de return. Hij weet inmiddels dat het hondstrouwe publiek een steuntje in de rug kan geven. "Ik hoop dat de eerste helft een hele goede les is geweest voor ons en de tweede helft moet ons veel vertrouwen geven om volgende week in de hel van Enschede Fiorentina te ontvangen, want we zijn er klaar voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een stelletje wijven dat Twente. Ik dacht dat ik naar het Oranjevrouwtjes team zat te kijken. Wat een drama😉

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een echte 020 reactie. Wedden dat jouw miljoenenclubje met een 5 keer hogere begroting dit seizoen punten gaat verspelen tegen FC Twente? Minimaal 2 maar het kunnen er zo maar 6 worden. Cruyff: Ik heb nog nooit een zak geld zien scoren!

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En vergeet niet dat 75% van het Ajax team naar het WK moet :) Hoe die dan terugkomen is altijd maar weer afwachten. Eindstand competitie: Feyenoord Twente PSV Ajax (nacompetitie die ze denk ik wel winnen)

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan me niet anders voorstellen dan dat dit een gekkenhuis gaat worden in Enschede. Ga er volgende week weer lekker voor zitten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen