Fortuna ontkent 'indianenverhalen' Yilmaz en haalt géén Turkse coach

24 augustus 2022, 10:58

Fortuna Sittard gaat géén Turkse trainer aanstellen als opvolger van Sjors Ultee. Hoewel in de wandelgangen de geruchten doen dat Burak Yilmaz al min of meer de trainer is en de Turkse eigenaren de voorkeur zouden hebben voor een voor hen bekende trainer, is dat volgens technisch manager Sjoerd Ars onjuist. Ook blijft de doelstelling in eerste instantie gewoon handhaving. 

"We hebben een profiel opgesteld en daar nu een aantal namen aan gekoppeld. Uiteindelijk is het nooit makkelijk om tijdens het seizoen een kwalitatief goede vervanger te halen die ook nog eens beschikbaar is. Maar we zijn op dit moment druk bezig om hopelijk op korte termijn iemand te kunnen presenteren die past in ons plaatje", verklaart Ars tegenover Voetbal International. Maar dat wordt in elk geval géén Turkse trainer, benadrukt Ars.

En ook Yilmaz blijft gewoon speler. "Nu we afscheid hebben genomen van Sjors Ultee en Robbie Alflen merk je aan alles dat hij zijn verantwoordelijkheid wil pakken om het team te helpen. Daarin zijn we ook erg blij dat hij in deze overbruggingsperiode Jeroen Schepens en Dominik Vergoossen kan ondersteunen", aldus Ars over de in zijn ogen 'indianenverhalen'. "Burak heeft uiteraard een belangrijke rol binnen het team en de club, maar de verhalen dat hij in zijn eentje nu de opstelling gaat bepalen zijn echt niet waar."

Lees ook'Yilmaz is in de praktijk al hoofdtrainer en doet opmerkelijke belofte'

Het ontslag van Ultee had volgens Ars te maken met veel meer dan de drie nederlagen tot dusver. "Deze keuze had echt te maken met het proces en uiteindelijk ook met verschil van inzicht over hoe we wél tot de gewenste resultaten konden gaan komen." En de doelstelling blijft in eerste instantie gewoon handhaving. "Ondanks dat we een kwalitatief goede selectie hebben, vind ik dat we als club nog niet daar zijn om te zeggen dat we meteen voor het linkerrijtje gaan spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LM89JWZ
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een mongolen daar in Sittard. Wat zeggen de eerste 3 wedstrijden nou? In 2008/2009 verloor AZ de eerste 2 wedstrijden van NAC en ADO, maar daarna wonnen ze vrijwel alles en werden ze kampioen. Spelers en trainers moeten groeien. Dat kan niet in 3 wedstrijden.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou Ultee was weinig mis mee, Yilmaz komt en er ontstaat een bende daar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen