'PSV kwam simpelweg tekort; zeer pijnlijke financiële gevolgen'

25 augustus 2022, 09:01

De Champions League-droom van PSV spatte woensdagavond uiteen. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij gaf in de return tegen Rangers niet thuis en verloor met 0-1. Dit schrijven de Nederlandse kranten over de mislukte missie van PSV.

PSV begon door een 2-2 gelijkspel in Glasgow met een goede uitgangspositie aan de thuiswedstrijd, maar kon het karwei in eigen huis niet afmaken. 'De spelers hadden dat graag gewild, maar het lukte voor geen meter op een avond die eindigde in onmacht en frustratie', schrijft het Algemeen Dagblad. 'Op de drempel van de Champions League. Dan is het doel dichtbij, maar toch ook zo ver weg. PSV kwam simpelweg tekort tegen een toch ook niet bijzondere tegenstander. Met een 0-1 zege kregen Giovanni van Bronckhorst en zijn Rangers zeker niet te veel.'

Een blunder van André Ramalho kostte PSV uiteindelijk de kop, al kan het mislopen van een ticket voor de groepsfase van de Champions League niet alleen aan hem worden toegeschreven. 'Staand voor zijn dug-out zag ook Van Nistelrooij het debacle zich voltrekken. PSV droomde al van een 17de Champions League-deelname. Van een loting met pak 'm beet Real Madrid, Tottenham Hotspur en Benfica. Maar op dat niveau heeft de ploeg momenteel niks te zoeken. Weer niet. Voor het vierde seizoen op een rij moeten ze het in Eindhoven doen met Europa League-voetbal.'

'Overhaast PSV klungelt zich naar een gigantische deceptie, met zeer pijnlijke financiële gevolgen', kopt het Eindhovens Dagblad. 'Eerlijk is eerlijk: PSV gaat dit seizoen volkomen terecht naar de groepsfase van de Europa League. De club loopt sowieso 20 miljoen euro mis en nog tal van afgeleide inkomsten.'

Eén van de spelers van wie veel werd verwacht, was Cody Gakpo. De aanvaller gaf volgens De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen wéér niet thuis in een Europese wedstrijd. 'Erik ten Hag ziet in de Voetballer van het Jaar een Manchester United-speler, maar vooralsnog lijkt een jaartje extra Eredivisie geen kwaad te kunnen, om misschien volgende zomer met extra bagage en status naar het buitenland te verkassen', schrijft hij.

Dat PSV dit seizoen niet uitkomt in de Champions League, ligt volgens Driessen echter niet aan de mindere wedstrijd van Gakpo of het wegvallen van Luuk de Jong. 'Maar eerder bij het gekozen strijdplan bedacht door de debuterende Van Nistelrooij. Ondanks een geweldige ambiance in het uitverkochte Philips Stadion was de ploeg geen moment zichzelf tegen de dapper vechtende, maar kwaliteitsarme Schotse ploeg. Op een korte fase voor rust na gokte PSV op de counter. Terwijl de ploeg acht dagen geleden juist indruk maakte, toen de Schotten onder druk werden gezet en in de opbouw keer op keer de problemen over zich afriepen. Dat overkwam PSV ditmaal zelf, omdat Van Bronckhorst z'n huiswerk blijkbaar beter had gedaan dan de technische staf van PSV.'

Volgens het NRC was PSV zowel binnen als buiten de lijnen niet klaar voor het grote werk. 'Dat bleek voor het duel in Eindhoven toen de spelersbus van Rangers FC een kwartier tussen fanatieke PSV-fans vaststond. Deze ontvangst was in ieder geval Champions League-onwaardig. Net zozeer als de perstribune die nu al te klein was om alle belangrijke media te kunnen ontvangen. Het is dan ook alweer vier jaar geleden dat PSV voor het laatst in de Champions League speelde.

'Het spel van beide ploegen was onder de maat om neutrale liefhebbers op het hoogste niveau te bekoren. Dat zijn zorgen voor later voor Van Nistelrooij en PSV. De grote belangen werkten zichtbaar verlammend op beide ploegen. Het aantal grote kansen was spaarzaam. PSV was er voor rust met Luuk de Jong en Cody Gakpo dichtbij. Maar beiden faalden. Antonio Colak besliste het duel na een blunder van Ramalho met een intikker. Weg was de kickstart voor de trainersloopbaan van Van Nistelrooij', aldus de krant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slap en ongeïnspireerd PSV, dat alle hoeken van het veld zag door een gretig en goed combinerend Rangers. Compleet verdiend en PSV hoort ook niet in de CL thuis. Tegen Monaco al heel veel mazzel gehad, maar dat houdt een keer op.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tegen Ajax was psv al drama … het wedstrijd verloop zat ze gewoon echt mee want verder was het niet om aan te gluren dit psv!! En in de eredivisie precies hetzelfde verhaal! Er zit totaal geen lijn in dit elftal !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen