Van der Sar noemt Ajax-fans de 'winnaar' na 'fantastische' CL-loting

25 augustus 2022, 21:26   Bijgewerkt: 26 augustus 2022, 15:56

Liverpool, Napoli en Rangers zijn aan Ajax gekoppeld in de groepsfase van de Champions League. Algemeen directeur Edwin van der Sar spreekt van een 'fantastische' loting. Volgens hem mogen de fans hun handen dichtknijpen met deze tegenstanders.

"Het Britse voetbal is me bekend door mijn jaren in Engeland. Twee jaar geleden speelden we nog tegen Liverpool. Toen in een lege Amsterdam ArenA vanwege de Covid 19-situatie. Nu kunnen we eindelijk in een vol stadion spelen", vertelt de algemeen directeur tegenover ELF Voetbal. Destijds verloren de Amsterdammers twee keer met miniem verschil. Een keer door een eigen doelpunt van Nicolas Tagliafico, de andere keer door een fout van André Onana.

Volgens Van der Sar zeggen die wedstrijden niets meer over de verhoudingen nu. "Er zijn veel nieuwe spelers, er staat een nieuwe trainer. Ik acht ons zeker kansrijk. We hebben de laatste jaren laten zien dat we ambitieus zijn. In de Champions League willen we zover mogelijk komen. Dat betekent zeker de groepsfase overleven", aldus de bestuurder, die vooral Napoli als grote onbekende beschouwd.

Als doelman speelde hij wel een aantal keer tegen de Napolitanen, toen hij in Italië onder contract stond. "Wat ik nog weet, is dat er in Napels elke keer een fantastische ambiance heerste. Dat zal nu niet anders zijn. Ik kijk er naar uit", aldus Van der Sar, die dus niet ontevreden is. "De loting had gemakkelijker gekund, maar absoluut ook zwaarder. Onze fans zijn met deze drie tegenstanders in ieder geval al de winnaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen