Ajax toont effectiviteit in verhit duel in Utrecht en blijft foutloos

28 augustus 2022, 14:23   Bijgewerkt: 29 december 2022, 11:30

Ajax heeft zondagmiddag in een rumoerige wedstrijd een eenvoudige overwinning weten te behalen bij [a,https://www.footballtransfers.com/nl/teams/nl/utrecht,_blank,FC Utrecht]. In een wedstrijd die gekenmerkt werd door veel overtredingen en harde duels waren het goals van Steven Berghuis en Brian Brobbey die het verschil maakten: 0-2. Zo blijft de ploeg van trainer Alfred Schreuder nog foutloos in de Eredivisie en neemt het de koppositie in handen, terwijl FC Utrecht blijft steken op twee punten uit vier wedstrijden.

Beide ploegen begonnen in de eerste minuten in een hoog tempo aan de wedstrijd, maar dit leverde een onrustige openingsfase op waarin beide ploegen de bal niet lang vast wisten te houden. Het spelbeeld voor de eerste helft was vervolgens helder. Ajax had het gros van het balbezit, terwijl Utrecht loerde op de mogelijkheden in de omschakeling, vooral via Moussa Sylla op de rechterflank. Dit zou uiteindelijk ook de eerste kans van de wedstrijd opleveren, nadat de aanvaller Daley Blind op snelheid klopte en de bal goed voorgaf op Dost, maar de aanvaller wist die kans niet te verzilveren. Toch was het Ajax dat twee minuten later op voorsprong kwam. Alvarez kopte de bal goed door uit de eerste corner van de wedstrijd, waarna Steven Berghuis bij de tweede paal de 0-1 binnen kon koppen.

Hierna brak een fase aan waarin beide ploegen iets meer risico durfden te nemen, maar niet tot grote kansen kwamen. De vele fysieke duels en ongevallen aan beide kanten zorgden ervoor dat Ajax niet tussen de linies van Utrecht in wist te voetballen en de aanvallers niet kon bereiken. Aan de andere kant kwam Utrecht niet onder de druk van Ajax uit en kwam nauwelijks meer van de eigen helft af, waardoor beide ploegen met een 0-1 stand de kleedkamers op leken te zoeken. In de blessuretijd was het echter Brian Brobbey die hier verandering in bracht. De jonge spits, die tot dat moment nog niet in het spel voor kwam, wist een goede voorzet van Berghuis binnen te knikken en deelde de Domstedelingen zo een flinke tik uit.

Beide teams kwamen vervolgens ongewijzigd uit de kleedkamers en dit leverde een vergelijkbaar spelbeeld op. Na een kwartier begon de wedstrijd echter te verharden, wat werd ingeleid door een spijkerharde overtreding van Othmane Boussaid op Blind, waarbij Boussaid geluk had dat de VAR een gele kaart voldoende vond. Hierna werd de wedstrijd kort ontsierd en opgehouden door vuurwerk uit het Utrecht publiek, waarna Makkelie de wedstrijd een aantal minuten stillegde uit veiligheidsoverwegingen. Na de onderbreking leek Utrecht wakker te zijn geschud en werd het een stuk gevaarlijker in de omschakeling, waardoor de wedstrijd open werd gebroken. Dit leverde kansen op voor beide ploegen, zeker voor Steven Bergwijn, die na een prachtige aanval de 0-3 had moeten maken.

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd daalde het tempo in de wedstrijd en creëerden beide ploegen geen hele grote kansen meer. Ajax leek vooral geen risico te willen nemen en Utrecht was niet in staat om tot echte kansen te komen. Ook de vele wissels aan beide kanten leken geen serieus slotoffensief te brengen, waardoor de Amsterdammers de wedstrijd professioneel uit wisten te spelen en de vierde overwinning van het seizoen voor hen een feit was. Ajax kan dus met vertrouwen de blik richten op de thuiswedstrijd tegen Cambuur, terwijl er voor trainer Henk Fraser werk aan de winkel is op weg richting de volgende uitwedstrijd in Sittard.

Lees ook: Ajax toont effectiviteit in verhit duel in Utrecht en blijft foutloos

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jens heeft nu al spijt

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jensie was denk ik de enige die een voldoende haalde bij utrecht. Dit utrecht gaat denk ik een kleurloos seizoen tegemoet. Die td staat vrolijk te vertellen wat er allemaal gebeurd is ,en wie hij (in principe v seumeren want hij bepaald niks die td) gehaald heeft . Maar het is niet veel wat er gehaald is .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen