'Geblesseerde Aké krijgt extra concurrent: City shopt in Duitsland'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

31 augustus 2022 – Nathan Aké krijgt een extra concurrent bij Manchester City. De Engelse landskampioen gaat namelijk aan de haal met Manuel Akanji van Borussia Dortmund. De verdediger had nog een eenjarig contract bij de Duitse club, waardoor hij eerder al hoorde dat de clubleiding hem het liefst verkocht deze zomer. Anders zou hij transfervrij de deur uitwandelen. Verlengen was namelijk geen optie voor hem.

'Geblesseerde Aké krijgt extra concurrent: City shopt in Duitsland'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het doorgaans betrouwbare The Athletic maakt melding van de onderhandelingen. De 27-jarige verdediger heeft in Manchester behoorlijke concurrentie. Rúben Dias, John Stones, Aymeric Laporte en Aké kunnen ook in het hart van de defensie uit de voeten, al zijn de laatste twee momenteel geblesseerd. Daarom heeft trainer Pep Guardiola aangedrongen op een extra centrale verdediger. Die is nu gevonden voor circa 17,5 miljoen euro.

Akanji kwam in 2018 naar Dortmund na een goede periode bij FC Basel, maar deze zomer werd al snel duidelijk dat zijn Duitse periode erop zat. Niet alleen de club wilde hem graag verkopen, maar ook de speler zelf stond open voor een nieuwe stap. De Bundesligaclub besloot om Niklas Süle en Nico Schlotterbeck te halen, terwijl de Zwitser dit seizoen ook geen deel meer uitmaakte van de wedstrijdselectie. Sportief directeur Sebastian Kehl van Dortmund legde die beslissing onlangs al uit: "Hij wil zijn contract niet verlengen, waardoor wij andere plannen hebben gemaakt."

Internazionale
Eerder deze zomer werd de verdediger gelinkt aan Internazionale, maar die club schrok van zijn salariseisen. Daardoor ging een deal uiteindelijk niet door. Voor Manchester City zijn de salariseisen naar alle waarschijnlijkheid geen enkel probleem, waardoor niets een deal in de weg lijkt te staan.

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd