Gravenberch betaalt basisdebuut geweldig uit met goal en assist

31 augustus 2022, 22:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München heeft de bekerwedstrijd tegen 3. Liga-club Viktoria Köln zoals verwacht zonder problemen gewonnen. De flink gewijzigde ploeg van trainer Julian Nagelsmann won met liefst 0-5. Ex-Ajacied Ryan Gravenberch haalde het maximale uit zijn officiële basisdebuut voor de club en was de grote man in de eerste helft.

De middenvelder mocht door de vele wijzigingen die Nagelsmann voor het bekerduel doorvoerde voor het eerst in de basis beginnen, net als de ook van Ajax overgekomen Noussair Mazraoui. Matthijs de Ligt kreeg zijn tweede basisplaats. De wedstrijd was 35 minuten bezig toen Gravenberch de openingstreffer voor zijn rekening nam. Hij legde de bal voor zijn linker en schoot in de verre hoek raak. 

Zie ook: Mooie avond voor Gravenberch: doelpunt bij basisdebuut voor Bayern

Kort voor het einde van de eerste helft liet Gravenberch zich nog eens gelden, dit keer met een assist. Hij bediende de pas zeventienjarige aanwinst Mathys Tel, die daarmee ook zijn rekening bij Der Rekordmeister opende. Overigens stonden er wel degelijk ook een aantal vaste basisspelers op het veld bij Bayern: kort na rust tekende Sadio Mané voor de 0-3 op aangeven van Serge Gnabry.

In het laatste kwart van de wedstrijd zetten ook Jamal Musiala en Leon Goretzka hun namen nog op het scorebord, waardoor het duel in 0-5 eindigde. Voor laatstgenoemde was dat overigens een mooi moment: de Duitse middenvelder stond voor het eerst weer op het veld na een lange blessure. Bayern bekerde dus probleemloos verder en mag zich nu gaan opmaken voor het vervolg van de Bundesliga én de start van de Champions League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen