Dolberg gaat na drie seizoenen Nice Spaans avontuur aan

1 september 2022, 10:33   Bijgewerkt: 1 september 2022, 11:11

Sevilla heeft zich versterkt met Kasper Dolberg. De 24-jarige Deense spits is op huurbasis overgenomen van OGC Nice. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen.

Dolberg maakte drie jaar geleden voor ruim twintig miljoen euro de overstap van Ajax naar OGC Nice. Zijn eerste seizoen in Franse dienst was zijn meest productieve. Toen maakte de aanvaller elf doelpunten in de Ligue 1. In de twee daaropvolgende seizoenen bleef de teller steken op zes goals.

Bij Sevilla krijgt Dolberg een kans in een andere topcompetitie. Bij de Andalusische club moet de Deense spits de concurrentiestrijd aangaan met onder meer Youssef El-Nesyri, Rafa Mir en Munir El Haddadi. Voorin krijgt Dolberg ook gezelschap van Adnan Januzaj, die woensdag overkwam van Real Sociedad.

Ajax-jaren

Dolberg kende bij Ajax zijn doorbraak in het profvoetbal. Namens de Amsterdamse club was hij goed voor 33 doelpunten in 78 Eredivisie-wedstrijden. In het seizoen 2016/17 maakte hij de meeste indruk bij Ajax. Een gouden leek voor hem in het verschiet te liggen, maar de hoge verwachtingen wist hij nooit echt waar te maken.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuke speler, maar niet goed genoeg voor de top.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen