FC Utrecht pakt eerste zege in Sittard in knotsgekke tweede helft

2 september 2022, 22:18

FC Utrecht heeft vrijdagavond de eerste overwinning van het Eredivisie-seizoen geboekt. In een krankzinnige tweede helft, dat begon met een 0-0 stond, werd uiteindelijk na onder meer twee strafschoppen op 3-4 afgefloten door de matig fluitende Allard Lindhout. De leidsman had mede vanwege de onrust op de tribune, waar vooral de uitfans zich op vervelende wijze lieten zien door het gooien van voetbal, zijn handen vol aan beide teams. 

Beide ploegen hadden sowieso roerige weken achter de rug door verschillende affaires en hoopten het vizier weer op het voetbal te kunnen richten. Dat ging voor beide teams moeizaam in de eerste helft. FC Utrecht begon iets beter aan de wedstrijd en kreeg na twintig minuten de eerste grote kans. Na een goede actie van Bas Dost kon Moussa Sylla vrij inschieten vanaf de rechterkant. De vleugelaanvaller van FC Utrecht deed dat echter wild en schoot hoog over. 

Tien minuten voor rust had Othmane Boussaid de 0-1 op zijn schoen, maar kreeg hij de bal toch niet in het doel. Na een geweldige actie kwam hij niet voorbij Fortuna-keeper Ivor Pandur. Zijn schot in de rebound werd vervolgens van de lijn gehaald door George Cox. Fortuna was in de laatste minuten voor rust nog het dichtste bij een doelpunt via Mats Seuntjens en met name Burak Yilmaz, maar beiden hadden net niet het geluk aan hun zijde. Beide teams gingen na een slecht eerste helft daarom rusten met 0-0.

{image[356042][right-half][]}Krankzinnige helft

De tweede helft begon niet veel beter toen er vijf minuten na rust vuurwerk op het veld werd gegooid door FC Utrecht-supporters. Vorige week stond de thuiswedstrijd tegen Ajax ook bol van incidenten, dus dit was niet voor het eerst. Er ontplofte vuurwerk vlakbij warmloper Anastasios Douvikas en die schrok zich wezenloos, maar bleef ongedeerd. Tien minuten na dit incident was het uit het niets raak toen Jens Toornstra via een lange bal Moussa Sylla bereikte die op zijn beurt weer Bas Dost aanspeelde. De spits schoot hard binnen: 0-1. Drie minuten later was het alweer raak aan de overkant via een corner. Rodrigo Guth kopte keihard binnen: 1-1.

Een knotsgekke zeven minuten in de wedstrijd werd nog gekker toen FC Utrecht meteen weer scoorde. Na een makkelijk gegeven penalty was het uitgerekend Douvikas die raak schoot. De sfeer werd grimmiger toen de wedstrijd even later gestaakt werd doordat er bekertjes op het veld werden gegooid. Spelers van beide teams werden ingezet om de rust te bewaren en na een kwartier kon de wedstrijd weer worden hervat.

Aan alle onzekerheid maakte opnieuw Douvikas een einde door zijn derde van de avond te maken. Met een acrobatische halve omhaal zorgde hij voor het hoogtepunt van de wedstrijd: 2-4. In de allerlaatste seconde kon Tijani Noslin de 3-4 nog maken, maar echt spannend werd het niet meer. Zo boekt FC Utrecht na een knotsgekke wedstrijd eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen en staat het op 5 punten. Fortuna moet nog altijd wachten op het eerste punt. 

Opstellingen en beoordelingen: 

Fortuna Sittard: Ivor Pandur 7, George Cox 7 (75. Colin Bassett 5.5), Dimitris Siovas 6, Rodrigo Guth 6.5, Mickaël Tirpan 5, Deroy Duarte 6, Dogan Erdogan 5.5 (46. Arianit Ferati 6), Mats Seuntjens 5.5, Paul Gladon 5, Tijani Noslin 7, Burak Yilmaz 7

FC Utrecht: Vasilis Barkas 7, Mark van der Maarel 6, Hidde ter Avest 6 (62. Sean Klaiber 6.5), Luuk Brouwers 6, Djevencio van der Kust 7 (88. Django Warmerdam -), Jens Toornstra 7, Nick Viergever 6.5, Othmane Boussaid 7 (88. Amin Younes -), Bas Dost 7.5, Moussa Sylla 5.5, Daishawn Redan 6 (62. Anastasios Douvikas 9)

Man of the Match: Anastasios Douvikas

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

FC Utrecht straffen voor die domme "supprters". Geen uitfans meer en 2 thuiswedstrijden zonder publiek. Het gebeurt te vaak met die gasten.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan die lindworm ook straffen . Wat een drama scheids.

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een verfomd slechte scheids gisteren zeg. 4e divisie niveau. Penalty geven aan Utrecht wat nergens op sloeg. En aan de andere kant terechte pingel gaan kijken met die klote var. Die ze af moeten schaffen. Ik vind scheids paar wedstrijden paar divisies lager laten fluiten. Ik snap trouwens ook niet waarom de spelers van fortuna niet protesteerden.

Nohma85
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

'waar vooral de uitfans zich op vervelende wijze lieten zien door het gooien van voetbal'

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen