Blind voorspelt lastige groepsfase voor Ajax: "Dit is geen ABC'tje"

6 september 2022, 19:00

Danny Blind verwacht dat Ajax vol aan de bak moet om te kunnen overwinteren in de Champions League. De assistent-bondscoach van Louis van Gaal denkt dat er geen zwakke ploegen zitten in groep A. Die poule bestaat naast Ajax uit Liverpool, SSC Napoli en Rangers FC.

"Ik denk dat Ajax aan zijn stand verplicht is om voor een plek bij de eerste twee te gaan", aldus Blind bij Ziggo Sport. "Dan doel ik op het spelerspotentieel dat ze hebben. Dat is ook de doelstelling, overwintering in de Champions League. Maar dat is geen ABC'tje. Napoli is een goede ploeg, Liverpool is altijd lastig en Rangers kennen we niet wat beter door de wedstrijden tegen PSV. Dat is niet een ploeg waar je zomaar even van wint."

Lees ook: Schreuder looft 'geweldige aankoop': "Heel blij dat hij bij ons is"

Ajax kende een drukke transferzomer met het komen en gaan van basisspelers. "In de loop van het seizoen moet blijken of het collectief sterker is geworden. Ze zijn individuele kwaliteit kwijtgeraakt. Gravenberch, Antony en Martínez zijn voor een pak geld weggegaan. Natuurlijk zijn er ook spelers gekocht die er meteen moeten staan op dit niveau. Met deze selectie is het geen gekke gedachte om voor de top twee te gaan. Maar het is al een paar keer op een haar na niet gelukt."

Ajax - Rangers FC

De Amsterdammers beginnen groep A van de Champions League dus met een wedstrijd tegen Rangers, de club van manager Giovanni van Bronckhorst. Terwijl Ajax zich rechtstreeks plaatste voor het hoofdtoernooi, moesten de Schotten vier wedstrijden afwerken in de voorrondes. Daarin werd afgerekend met Union Sint-Gillis en PSV. Woensdagavond wordt er al om 18.45 uur afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA, waar de Duitser Tobias Stieler zal fluiten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aardig open deurtje Danny.

Wilelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft Blind verstand van voet ballen ,hij kon er zelf al niks van, en zijn zoon kan ook beter zo gauw mogelijk het veld ruimen .Waarom schrijven jullie nog over zulke mensen voor mij onbegrijpelijk . Zakken vullers zijn het allebei.

JoDurand
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Captain van het team dat de Champions Leage won in 1995. Kon er niks van lijkt dan wat overdreven. Verder ook een hele aardige carrière gehad.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen