Van Bronckhorst: niveauverschil tussen Ajax en Rangers te groot

7 september 2022, 22:12

Giovanni van Bronckhorst beleeft niet zijn fijnste week als trainer van Rangers FC. Nadat in het weekend de derby tegen Celtic al met 4-0 werd verloren, was Ajax woensdagavond in de eerste groepswedstrijd van de Champions League met dezelfde cijfers veel te sterk voor zijn elftal. De oefenmeester toonde zich na afloop realistisch.

"Het verschil in de eerste helft was te groot. Je zag dat wij moeite hadden met de positiewisselingen en de diepgang van Ajax", sprak Van Bronckhorst na het duel in Amsterdam tegen De Telegraaf. "We zaten totaal niet in de wedstrijd en uiteindelijk was het al na 35 minuten beslist." Bovendien ziet hij het restant de groepsfase zo mogelijk nog somberder in. "Liverpool en Napoli zijn vergelijkbaar met Ajax, en ook dat worden moeilijke wedstrijden voor ons." Al hoopt de 47-jarige trainer ook dat zijn ploeg een les trekt uit de afstraffing van woensdagavond: "We weten nu wel wat er wordt verwacht."

Tussendoortje

Zijn ploeg zal wel een snelle leerling moeten blijken, aangezien volgende week dinsdag het thuisduel met Napoli al wacht. Tussendoor wacht zaterdag in de Schotse competitie bovendien een uitduel met Aberdeen, dat op slechts drie punten van nummer twee Rangers op de derde plaats staat.

Toch verwacht Van Bronckhorst dat de nationale competitie minder hoofdbrekens oplevert dan de Europese wedstrijden. "Het verschil met onze normale tegenstanders is groot", vervolgde Gio. "Tegen een team met de kwaliteiten van Ajax, dat jaarlijks in de Champions League speelt, worden onze fouten direct afgestraft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen