Excelsior herstelt zich in extremis en verergert pijnlijke reeks Emmen

10 september 2022, 23:02

Diep in de blessuretijd wist Excelsior een 0-1 achterstand om te draaien tot een 2-1 overwinning tegen FC Emmen. De uitploeg kwam vlak voor rust op voorsprong via een rebound van Ole Romeny, maar na rust zorgde Nathan Tjoe-a-On met een afstanddschot voor de gelijkmaker en diep in de blessuretijd knikte invaller Serano Seymor de winnende goal binnen. Een pijnlijke reeks nederlagen wist Excelsior zo toch even weg te poetsen.

De twee gepromoveerde ploegen benaderden deze wedstrijd als een must-win. De thuisploeg had namelijk iets goed te maken. Na drie grote en pijnlijke nederlagen (PSV 1-6, FC Twente 0-4 en RKC Waalwijk 2-5) moest er toch echt weer eens punten gepakt worden, ondanks de prima seizoensstart. Ook FC Emmen had wat nederlagen weg te poetsen. Ondanks een knappe overwinning op FC Utrecht, verloren ze daarna kansloos van Feyenoord (0-4) en AZ (0-3).

De wedstrijd begon echter vrij stroperig en de ploegen tastten af. De twee ploegen die tot dan toe het minst schoten in de Eredivisie in dit seizoen stonden tegenover elkaar en aan het spelbeeld was dit wel te merken. Op een buitenspeldoelpunt van Couhaib Driouech na, ontstond er een lange tijd niet veel gevaar voor de goals in het eerste bedrijf, totdat Jari Vlak op slag van rust eens op doel schoot. Op die eerste inzet had Stijn van Gassel nog wel een antwoord, maar in de rebound werkte topscorer Romeny de bal tegen het net en zo kon er toch een wapenfeit opgeschreven worden in de eerste helft: 0-1.

Na de theepauze begon FC Emmen sterker, maar het creëren van écht grote kansen om de voorsprong te vergroten verliep moeizaam. Hierdoor bleef Excelsior hoop houden en kwamen ze langzamerhand toch wat meer in de wedstrijd. Dit resulteerde op hun beurt wel in wat kansjes en na een uur spelen was het Tjoe-a-On die met een droog afstandsschot de stand weer gelijk trok: 1-1. Met deze stand gingen de ploegen de slotfase in en voor beide kanten was een gelijkspel duidelijk niet het uitgangspunt.

Lang leek het er niet meer op dat dit duel nog een winnaar zou krijgen, totdat Excelsior diep in de blessuretijd nog een hoekschop kreeg. Die bal viel ineens op het hoofd van invaller Seymor, die via de grond perfect binnenknikte voor 2-1. Zo sleepte Excelsior toch nog de drie punten binnen en herstelden zij de reeks nederlagen van de afgelopen weken. FC Emmen mag dit in een uitduel met Go Ahead Eagles volgende week opnieuw gaan proberen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen