PSV-fans woest na bizarre blunder scheidsrechter én VAR

11 september 2022, 16:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Supporters van PSV konden hun ogen zondagmiddag niet geloven tijdens de wedsrijd van de Eindhovense topclub tegen RKC. Doelman Etienne Vaessen van de Waalwijkers pakte een bal overduidelijk buiten het zestienmetergebied op, maar de arbitrage besloot daar niet tegen op te treden.

Zowel de scheidsrechter van dienst als de VAR grepen niet in toen Vaessen de bal buiten zijn zestienmetergebied ving. Met Cody Gakpo in de buurt had PSV een grote kans op de openingstreffer kunnen krijgen, maar daar stak Vaessen met zijn handsbal een stokje voor. Het leidde tot woedende reacties van Eindhovense supporters op social media.

Tevergeefs appeleerden spelers van PSV voor een vrije trap en kaart voor de doelman, die tot dat moment zijn doel schoonhield tegen de topclub. Dat de VAR niet ingreep, heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het feit dat de videoscheidsrechter niet mag ingrijpen bij vrije trappen. Alleen bij mogelijke rode kaarten, doelpunten en persoonsverwisseling wordt de VAR ingezet.

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En als goedmakertje krijgt PSV in de 95e minuut een penalty. 😇

Wilelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In die tijd dat ik floot en je maakte zo'n blunder ,werd je meteen twee klasse lager in gedeeld ,het is zo jammer maar deze man moet gewoon stoppen. Pupillen is net hoog genoeg om te fluiten voor deze Guzubuyuk .Als men in Zeist nog niets doet tegen deze waardeloze scheidsrechter dan hebben die ook een bord voor hun kop .En de var zijn alleen maar baantjes jagers en koffie drinken ,daar heb je totaal niets aan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen