SC Cambuur scoort thuis maar niet, keeper Virginia wéér schlemiel

11 september 2022, 16:31   Bijgewerkt: 11 september 2022, 16:43

SC Cambuur heeft zondagmiddag wederom in eigen huis verloren. Na eerdere nederlagen tegen Excelsior (0-2) en AZ (0-1) was ditmaal FC Groningen te sterk in Leeuwarden: 0-1. Net als tegen de Alkmaarders zag sluitpost Joao Virginia er niet goed uit bij de enige tegengoal.

Zo'n grote blunder als twee weken geleden tegen AZ was het zeker niet. Toen stompte hij een afstandsschot van Jordy Clasie in het eigen doel. Ditmaal verschalkte een afstandspoging de van Everton gehuurde Portugees opnieuw. Na zeventig minuten dribbelde Tomas Suslov na balverlies van Marco Tol naar binnen en schoot hard en laag over de grond. Omdat de bal niet echt in de hoek was, had Virginia de bal zeker kunnen en misschien wel moeten pakken.

En dat De Jong durft te wisselen maakte Remco Balk niet voor het eerst dit seizoen mee. De buitenspeler werd in de 28e minuut uit voorzorg naar de kant gehaald door Cambuur-trainer Henk de Jong. De 21-jarige aanvaller had tien minuten eerder geel gekregen en werd door de Groningers belaagd om zo een tweede gele kaart uit te lokken. Balk was teleurgesteld door de wissel en stormde uit frustratie de kleedkamer in. Ook in de het laatste kwart van de eerste helft waren de kansen schaars. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht waardoor de ruststand op 0-0 bleef staan.

De wedstrijd in het Cambuur-Stadion werd een stuk interessanter na de rust. Door een aantal doorgevoerde wissels aan beide kanten kwam de wedstrijd los en ontstonden er over en weer gevaarlijke momenten. Vooral de thuisploeg kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Verrips en kwam zelfs op voorsprong door een kopbal van Van der Water. Het doelpunt werd echter afgefloten door Higler vanwege buitenspel.

In de slotfase zetten de Friezen de jacht in op de gelijkmaker. Het lukten ze echter niet om een doelpunt te forceren. Wel leek Groningen in de extra tijd op 2-0 te komen via verdediger Radinio Balker maar het doelpunt werd door de VAR afgekeurd vanwege een handsbal. De einduitslag bleef dus uiteindelijk staan op 0-1: weer geen goal voor SC Cambuur in eigen huis. 

Opstellingen en beoordelingen*

SC Cambuur: Virginia 5; Van Wermeskerken 6.5, Tol 5 (78. Boere -), Smand 6.5 (46. Mac-Intosch 6.5), Bangura 6.5; Van Kaam 6.5 (62. Breij 6.5), Hoedemakers 6.5, Paulissen 6; Van der Water 7 (62. Sambissa 6.5), Uldrikis 6; Balk 6 (28. Mambimbi 6.5);

FC Groningen: Verrips 6.5; Kasanwirjo 6.5 (46. Van Gelderen 6.5); Te Wierik 7; Balker 7; Määttä 7; Pelupessy 7; Duarte 7; Valente 6.5 (61. Sverko 7); Suslov 8 (90. Irandust -); Krüger 6.5 (46. Pepi 6.5); Abraham 7.5 (87. Dankerlui -).

Man of the Match: Suslov

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KlaasWijnsma
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel heel makkelijke analyse.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen