Werk aan de winkel voor Van Nistelrooij: "Een beetje PSV onwaardig"

12 september 2022, 12:00

Ruud van Nistelrooij deed vorige week een aantal opvallende uitspraken. Zo zei hij na afloop van de moeizame thuiswedstrijd tegen Bodo/Glimt dat PSV stappen maakt. Daar zijn clubiconen Willy en René van de Kerkhof het in ieder geval niet mee eens.

PSV heeft geen week achter de rug waar het met een goed gevoel op terug zal kijken. Na de pijnlijke nederlaag bij FC Twente volgde in de eerste speelronde van de Europa League een matige vertoning tegen Bodo/Glimt. De Eindhovenaren hoopten in de thuiswedstrijd tegen RKC de draad weer op te pakken, maar dat viel niet mee. "Het was zeer, zeer matig van PSV", zei René van de Kerkhof maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. "Een beetje PSV onwaardig. Het spel was niet om aan te zien. Ik kan niet een speler opnoemen die zondag in vorm was, dus kom je goed weg in de laatste minuut."

Willy is wat milder voor de Eindhovenaren. "RKC heeft gewoon goed gespeeld, naar de mogelijkheden. Slim verdedigend en tijdrekkend. Die keeper van RKC, Etiënne Vaessen, deed heel rustig aan. Die zeven minuten extra speeltijd had RKC dan ook aan zichzelf te wijten. Ik heb er dus wel vrede mee: 1-0 gewonnen, drie punten in de tas. Een slechte wedstrijd winnen, ook prima. En verder!" PSV heeft weinig tijd om stil te staan bij de overwinning op RKC. Donderdag wacht het bezoek aan Arsenal en drie dagen later komt Feyenoord naar Eindhoven. PSV zal in die wedstrijden een stuk beter voor de dag moeten komen om goede resultaten te boeken.

"PSV voetbalt op dit moment gewoon een stuk minder dan in het begin", ziet René. "Van Nistelrooij zegt dat we stappen maken. Nou, ik denk stappen achteruit, op dit moment. Het is niet om aan te zien, er zal echt iets moeten gebeuren. Er staan nu twee cruciale wedstrijden op het programma. Dat zijn twee topwedstrijden. Dan moet je goed voor de dag komen. Misschien dat deze wedstrijden voor de ommekeer kunnen zorgen." Willy heeft er een goed gevoel over. "Dit zijn twee wedstrijden waarbij het erom gaat. Dan kun je zien hoe ver je als elftal bent. Ik heb er wel vertrouwen in dat PSV langzaam maar zeker het spel gaat spelen dat we allemaal graag zien."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen