Van der Sar: Ajax mogelijk verder met Hamstra en Huntelaar

13 september 2022, 21:52

Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra zijn sinds het vertrek van Marc Overmars samen verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid bij Ajax. En dat zou voorlopig best nog wel een tijdje zo kunnen blijven, geeft Edwin van der Sar aan tegenover de camera's van RTL.

"Zeker", reageert de algemeen directeur als hem gevraagd wordt of de kans bestaat dat het duo hun werkzaamheden voortzet, in plaats van het aanstellen van een nieuwe technisch directeur, zoals in eerste instantie het plan was van de Amsterdammers. "Als je ziet hoe Alfred (Schreuder, red.) zijn elftal nu laat spelen, dan is dat voor een belangrijk deel de verdienste van Huntelaar en Hamstra."

Daarnaast versterkten de Amsterdammers de organisatie deze week met Maurits Hendriks, de voormalig hockeytrainer die jarenlang in dienst was van sportkoepel NOC*NSF. "Hij gaat zich voornamelijk op De Toekomst laten zien", vertelt Van der Sar over de rol die Hendriks zal gaan vervullen. "Zowel met de jeugdopleiding, als met het doorontwikkelen van het vrouwenvoetbal". Ook met het grote project van de herinrichting van het eigen complex zal Hendriks zich gaan bezighouden. 

Lees ook: Contractverlenging Van der Sar doet wenkbrauwen Borst fronsen

Contractverlenging

Van der Sar zelf zal zijn contract als algemeen directeur op korte termijn gaan verlengen tot 2025, bracht Ajax deze week zelf naar buiten. "In 2024 begint de Champions League met een nieuw format, wij willen dan structureel bij de grote clubs horen", laat de oud-doelman weten. Van onenigheid met de Raad van Commissarissen, die in de laatste dagen van de transfermarkt voor een overgang van Lucas Ocampos leek te gaan liggen, houdt hij zich op de vlakte.  "Dingen gaan in goed overleg, met een goede discussie of een goed argument is niets mis. We willen allemaal Ajax succesvol houden, en nog succesvoller laten worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen