Van der Vaart keihard: "Ajax heeft eigenlijk middelmatig elftal"

14 september 2022, 18:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart is niet verbaasd over de nederlaag die Ajax dinsdagavond slikte tegen Liverpool. De Engelsen waren de gehele wedstrijd dominant en lieten de Amsterdammers met een 2-1 zege nog lange tijd in leven. Volgens Van der Vaart waren de verwachtingen rond Ajax te hoog.

"Ik moet eerlijk zeggen: je gaat heel kritisch kijken", begint Van der Vaart zijn terugblik bij Ziggo Sport. "Je hoopt natuurlijk op iets, nadat Liverpool met 4-1 heeft verloren bij Napoli. Maar we blijven een Nederlandse club. Als je Feyenoord tegen Lazio aan het werk ziet... Je schaamt je kapot. Ook bij PSV tegen Bodø/Glimt: waar hebben we het over?"

Van der Vaart verbaasde zich over de verrassing bij mensen nadat Ajax werd verslagen door Liverpool. "Ajax verliest en het land staat in brand. Het was ook niet best, spelers van wie je het verwacht brachten het gisteren niet. Maar eigenlijk heeft Ajax ook gewoon een middelmatig elftal."

De oud-topmiddenvelder zag maar weinig uitblinkers aan de kant van de koploper van de Eredivisie. "Kudus, dat is echt een geweldige speler, hij maakte een fantastische goal. Van Taylor verwacht ik veel, maar dat is in zo'n wedstrijd gewoon een Onder 19-speler. En Blind? Die speelde niet zijn beste wedstrijd. Ik verbaas me erover dat hij altijd maar speelt. Gisteren vond ik hem matig."

Lees ook: Lof voor Berghuis

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sjongejonge. Ze verliezen van een absolute Europese topclub die ook nog eens erg aardig voor de dag kwam en ze worden helemaal afgemaakt. Vraag me echt af hoe naïef dit soort types voor de wedstrijd van gisteren waren.

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Joh die van Vaart is een grote scheet in het Engels, Fart ,als je nagaat dat er zoveel nieuwe spelers erbij zijn gekomen ,dan kan zoiets je ook overkomen, die jongens van liverpool spelen al jaren samen, wat lul je nou oetlul

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van der Vaart is zo opportuun als ik weet niet wat. Eerst was Ajax OK en nu deze uitspraak. Ajax kan toch niet altijd moeten winnen ? Bayern speelde 3 maal gelijk en verloor van Augsburg, dat is voetbal en gelukkig maar ook dat Ajax noodgedwongen van AZ verloor (als het maar niet van PSV is), door dit verlies wordt Ajax hopelijk wakker. Lucca, Ocampus, Sanchez (geblesseerd), Conceicao (geblesseerd), Kaplan zou ik nu langzamerhand opgesteld zien worden, waarom zouden zij dan gekocht zijn ? Fitz-Jim moet ook niet uit het oog worden verloren, hij is een talent net als Ünüvar. Wanneer krijgt Sontje hansen een eerlijke kans ? Net als Misehuye ?

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax verliest en het land staat in brand. Sja, de hoge verwachtingen kwamen toch niet van Ajax zelf, dat moge duidelijk zijn. Natuurlijk ga je ook niet vertellen dat je geen kans maakt, want dan kun je net zo goed niet spelen. Maar ik heb nergens een bericht gelezen over spelers die zeiden dat ze "wel eens even gingen winnen". Daarnaast: De afgang van Feyenoord en Psv vind ik veel groter. Die hadden gegarandeerd een flink pak slaag gekregen van Liverpool!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee de supporters zijn nooit op arrogantie te betrappen in de hoofdstad 🤣🤣🤣.Snel naar feyenoord wijzen.Feyenoord dat nog misschien nog 3 spelers over heeft van het finale 11tal van mei.Gek he dat dat tijd nodig heeft.Maar ajax heeft ook heel veel spelers verkocht ...man man wat een triest figuur ben je dan.Gewoon voetballes gehad waar je dacht iets te vertellen had gehad tegen een zwak gestart liverpool dat totaal niet draait.Maar die druktemakers kwamen er totaal niet aan te pas en werden weggespeeld en kregen voetballes!!. WZA 🤣🤣🤣🤣

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ga toch weg met jou PSV ,die zijn helemaal een aanfluiting voor het Nederlandse voetbal, een ploeg die hun uitschakel ,daar wint Ajax vrij gemakkelijk van ,met 4-0

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze spelen toch weer ieder jaar CL ,waar speelt PSV ,ga nou maar lekker racen, met je schijtbakke voetbal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen