Ongeslagen Van Bommel schuift favorietenrol van zich af

15 september 2022, 15:36

Niet het nog foutloze Antwerp, maar Club Brugge is dit seizoen favoriet voor het winnen van de Belgische titel. Dat zegt Mark van Bommel, sinds dit seizoen trainer van Antwerp, tegen Het Nieuwsblad. De voormalig middenvelder is onder de indruk van Club, dat in de Champions League al wist te winnen van Bayer Leverkusen en FC Porto.

"Uitstekend!", zegt Van Bommel over die laatste wedstrijd, waarin Club Brugge met maar liefst 0-4 won in Portugal. "En daarom zeg ik al van bij het seizoenbegin dat Club Brugge de favoriet is voor de titel. Maar toen geloofde niemand me", vervolgt de oud-middenvelder. De Europese prestaties van de concurrent om de landstitel kunnen de goedkeuring van Van Bommel wegdragen: "Dit is niet alleen mooi voor de Europese coëfficiënt van België, maar ook voor de uitstraling van het Belgisch voetbal."

Zijn eigen elftal is met de maximale score van 24 punten uit de eerste acht duels aan de beste seizoensstart ooit bezig. Aankomend weekend wacht een thuiswedstrijd tegen Seraing, dat vorige week nog met 0-2 van Club Brugge verloor. Van Bommel is onder de indruk van de tegenstander: "We hebben Seraing grondig geanalyseerd en het is duidelijk dat ze niet alles open gooien en honderd procent voor de aanval kiezen. Ze hadden tegen Club Brugge wel op voorsprong kunnen komen, hebben een duidelijk plan."

Nederlanders in de basis?

Tegen Seraing zal Van Bommel weer een beroep kunnen doen op Calvin Stengs. Hij ontbrak in de vorige speelronde tegen Cercle Brugge nog, maar is weer fit genoeg bevonden om deel uit te maken van de selectie. Jurgen Ekkelenkamp viel in die wedstrijd geblesseerd uit, maar is er tegen Seraing ook gewoon weer bij. Voorin lijkt Vincent Janssen na een stroeve start inmiddels zeker van een basisplaats. In de laatste vier wedstrijden kwam hij maar liefst vijf keer tot scoren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen