Gorter na 'KNVB-onwaardig' handelen niet in selectie Jong Oranje

16 september 2022, 20:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mike Verweij heeft in de podcast Kick-off van De Telegraaf de opmerkelijke reden onthuld waarom Jay Gorter ontbreekt in de selectie van Jong Oranje. De 22-jarige doelman van Ajax zou in principe geselecteerd worden voor de oefenwedstrijden tegen België (vrijdag 23 september) en Roemenië (dinsdag 27 september), maar kreeg na het niet snel genoeg beantwoorden van appjes geen uitnodiging.

"De moeder van Jay Gorter heeft een nierziekte en hij zat in het ziekenhuis, dus hij reageerde niet onmiddellijk op de appjes van keeperstrainer Sierd van der Berg. Dat is hem heel duur komen te staan", vertelt Verweij. "Sierd van de Berg vond relatie belangrijker dan prestatie en vond dat Jay Gorter ondanks de ziekte van de moeder best op de appjes had kunnen reageren, in ieder geval sneller had kunnen reageren."

Verweij noemt het niet selecteren van Gorter 'KNVB-onwaardig'. "Als je het hebt op over Totale Mens-principe, waar Louis van Gaal het altijd over heeft, en dan dit doet, dan ben je voor mij geen knip voor de neus waard", wijst de Ajax-watcher ook naar bondscoach Erwin van de Looi, die uiteindelijk verantwoordelijk is voor het samenstellen van de selectie.

Dat Gorter zich niet bij Jong Oranje hoeft te melden, vindt Verweij vervelend voor hem. "Hij heeft het in de strijd om de Johan Cruijff Schaal natuurlijk niet goed gedaan, maar het is een jonge keeper en misschien dat hij ooit wel goed gaat keepen en Oranje-materiaal wordt. Dit is voor zo'n jongen natuurlijk een enorme knauw. Hij heeft thuis enorm veel aan zijn hoofd door de ziekte van zijn moeder. Hij zat in het ziekenhuis en wordt daarop afgerekend. Ik vind het beneden alle peil."

Van Gaal

Hoewel Louis van Gaal weinig met de situatie te maken heeft, zou de bondscoach van Oranje volgens Verweij zich er wel mee kunnen bemoeien. "Ik denk dat hij op een leeftijd is dat hij dit laat passeren, maar een bondscoach kan hier in principe iets van vinden. Hij is formeel niet verantwoordlijk voor Jong Oranje, maar hij heeft wel te maken met Jong Oranje. Ik denk dat Van Gaal hier heel hard met zijn vuist op tafel zou moeten slaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen