Janssen bewijst gelijk Van Gaal met record na superstart in België

17 september 2022, 17:05

Vincent Janssen heeft zijn geweldige start bij FC Antwerp vrijdagavond een passend vervolg gegeven. Enkele uren nadat de spits een definitieve oproep voor het Nederlands elftal ontving, schreef hij een fraai record op zijn naam. Antwerp versloeg RFC Seraing met 2-1.

Sinds databureau Opta de statistieken in de Belgische competitie bijhoudt (2008/09), is er geen speler die in alle vijf zijn wedstrijden in de basis tot scoren kwam namens een Belgische club. Na twintig minuten verdubbelde Janssen de score namens de verrassende koploper van de Jupiler Pro League. Een schot van Pieter Gerkens ging via de hak van de aanvalsleider in het doel.

De 28-jarige spits, die het Mexicaanse Monterrey deze zomer verruilde voor een avontuur bij het Antwerp van Marc Overmars en Mark van Bommel, had acht wedstrijden nodig voor vijf treffers en één assist. Dankzij zijn goal blijft Antwerp de trots koploper van de competitie. De voorsprong op nummers twee KRC Genk en Club Brugge bedraagt nu acht punten. Beide topclubs hebben nog een wedstrijd tegoed.

Met zijn treffer tegen Seraing bewees de spits het gelijk van bondscoach Louis van Gaal. Vrijdag werd Janssen opgenomen in de definitieve selectie voor de laatste interlands richting het WK. Janssen kreeg in de selectie de voorkeur boven Ajax-aanvaller Brian Brobbey.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen