Son maakt op geweldige wijze einde aan doelpuntendroogte

17 september 2022, 20:26

Tottenham Hotspur heeft zich zaterdagavond hersteld van de 2-0 nederlaag tegen Sporting Portugal in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van Antonio Conte was op eigen veld met 6-2 te sterk voor Leicester City. Invaller Heung-min Son, die in minuut 59 binnen de lijnen kwam, nam drie van de zes treffers voor zijn rekening. Zijn eerste was met afstand de mooiste. 

Tottenham Hotspur had in de thuiswedstrijd tegen Leicester City het een en ander recht te zetten. De Londenaren zijn weliswaar nog ongeslagen in de Premier League, maar in de Champions League liepen ze van de week tegen een pijnlijke nederlaag aan. Tottenham Hotspur leek op bezoek bij Sporting Portugal lang genoegen te moeten nemen met een punt. In de slotfase trok Sporting Portugal echter toch nog aan het langste eind. De ploeg van Conte keerde uiteindelijk met een 2-0 nederlaag terug naar Londen.

Heel veel tijd om te treuren had Tottenham Hotspur niet, want vier dagen na de nederlaag in Lissabon kwam Leicester City op bezoek. Hoewel Leicester City slechts één punt pakte in de eerste zes competitiewedstrijden, had Tottenham Hotspur haar handen vol aan de verrassende kampioen van het seizoen 2015/2016. Wat heet. Na acht minuten openden de bezoekers de score: Youri Tielemans schoot raak uit een strafschop. Heel lang konden ze daar echter niet van genieten. Harry Kane maakte twee minuten later al gelijk en dankzij een treffer van Eric Dier leek de thuisploeg met een 2-1 voorsprong te gaan rusten.

Maar vlak voor de pauze bracht James Maddison de bezoekers langszij. Vier doelpunten in de eerste helft; de toeschouwers werden uitstekend vermaakt. Maar Tottenham Hotspur kon natuurlijk niet tevreden zijn met een gelijke stand tegen de hekkensluiter. In het tweede bedrijf deed de thuisploeg er dan ook een schepje bovenop. Rodrigo Bentancur maakte kort na rust de 3-2. Daarna begon de grote Son-show. De Zuid-Koreaan had in de eerste zes wedstrijden nog niet gescoord, maar daar bracht hij in de laatste twintig minuten overtuigend verandering in. Son maakte de 4-2, 5-2 én 6-2. Vooral de 4-2 en dus zijn eerste was bijzonder fraai.

Son bepaalde met zijn hattrick de eindstand op 6-2. De Spurs blijven dus ongeslagen in de Premier League en komen dankzij de ruime overwinning op Leicester City op gelijke hoogte met koploper Manchester City, dat eerder op de zaterdag met 0-3 te sterk was voor Wolverhampton Wanderers. Arsenal volgt op twee punten van Manchester City en Tottenham Hotspur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen