Verbazing in studio van ESPN: "Jongens, dit was toch rood?"

18 september 2022, 19:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na de kraker tussen AZ en Ajax is er genoeg om over na te praten. Bijvoorbeeld de harde overtreding die Tijjani Reijnders in de slotfase maakte op Brian Brobbey. De middenvelder werd gespaard door scheidsrechter Bas Nijhuis, die slechts een gele kaart gaf.

Reijnders probeerde een veelbelovende counter van Ajax te stoppen door Brobbey van achteren neer te halen. "Jongens, dit was toch rood?", vroeg presentator Milan van Dongen vlak na afloop in de studio van ESPN aan analisten Kenneth Pérez en Arnold Bruggink. "Ik snap wel dat Brobbey hier kwaad om is. Ik vind dit een rode kaart", antwoordde Bruggink, die bijval kreeg van Pérez. "Dit is ook nog van achteren. Er waren drie momenten waarbij een tackle over de bal werd gemaakt. Die werden allemaal bestraft met geel. Dat is waarschijnlijk de reden dat ook deze overtreding met geel werd bestraft."

Mario van der Ende kan zich niet vinden in de beslissing van scheidsrechter, die gesteund werd door VAR Rob Dieperink. 'Waar moet je dan rood voor tonen?', vraagt de voormalig scheidsrechter zich af op Twitter. Nijhuis gaf tijdens de kraker in Alkmaar vijf gele kaarten: drie aan AZ en twee aan Ajax. Eén van de Ajacieden die op de bon ging was Steven Berghuis, die op het been ging staan van Dani de Wit.

De Wit zelf liet zich ook gelden door met zijn knie Devyne Rensch in de rug te raken. Daar kreeg de middenvelder van AZ geen kaart voor, maar volgens Bruggink was het wel degelijk een bewuste actie. "Hij is in het veld een enorme etterbak. Berghuis pakte hem ook nog even. Hij zorgt voor heel veel irritatie. Het is een speler die als je hem tegen je hebt het bloed onder je nagels vandaan haalt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen