Italiaanse media: dolend Juventus gaat opnieuw coach ontslaan

19 september 2022, 09:38

De dagen van Massimiliano Allegri lijken geteld. De Italiaanse coach blameerde zich zondagmiddag met Juventus in de Serie A tegen promovendus AC Monza en moet vrezen voor zijn baan. Het dolende Juventus, jarenlang dominant in Italië, gaat daarmee opnieuw een coach ontslaan.

Na het seizoen 2020/21 zette Juventus namelijk Andrea Pirlo al op straat wegens teleurstellende resultaten. Met Matthijs de Ligt aan het roer greep de clubicoon voor het eerst in jaren naast de Italiaanse landstitel. Door het naderende ontslag van Allegri, waar Italiaanse kranten volop over schrijven, gaat Juventus voor het derde seizoen op rij voor een nieuwe coach. Twee jaar geleden stond Maurizio Sarri voor de groep. Hij werd ontslagen na de uitschakeling in de achtste finale van de Champions League tegen Olympique Lyon.

Allegri eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats in de Serie A, waardoor het zich ternauwernood plaatste voor de Champions League. Ook dit seizoen worstelt de Oude Dame. Juve won afgelopen weekend voor de derde keer op rij niet en zakte daardoor naar de achtste plaats in Italië. De achterstand op koploper Napoli bedraagt nu zeven punten.

Allegri werd vorig jaar juist nog teruggehaald om oude tijden in Turijn te laten herleven. De Italiaan werkte tussen 2014 en 2019 al zeer succesvol bij de topclub. Allegri verloor zondag met 1-0 van Monza. Ángel Di Maria dupeerde zijn ploeg door rood te pakken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen