Bondscoach Van de Looi over afmelding Botman: "Niet handig"

20 september 2022, 17:14   Bijgewerkt: 20 september 2022, 17:50

Sven Botman (22) heeft zich afgemeld voor Jong Oranje. De verdediger blijft liever in Engeland om zijn basisplaats bij Newcastle United terug te veroveren, dan dat hij meespeelt tegen de leeftijdsgenoten van België en Roemenië. Bondscoach Erwin van de Looi roept geen vervanger op, en is niet te spreken over de afmelding van Botman: "Ik accepteer uiteraard zijn beslissing, maar ik begrijp hem niet."

Van de Looi had op zijn aanvoerder gerekend in de komende wedstrijden, ook met het ook op het EK van komende zomer, waarvoor Jong Oranje zich heeft gekwalificeerd. "Je hoopt ook dat iedereen graag komt, maar als dat niet zo is, is dat niet zo. Iedereen heeft zijn vrije keus. Maar het is denk ik ook voor hem zelf niet overdreven handig", zegt Van de Looi. Hij doelt daarmee op de kansen die eventueel ook bij het 'grote' Oranje voor Botman kunnen liggen. "Als jij naar het iets grotere plaatje kijkt en je ziet ook dat Bruno Martins Indi bijvoorbeeld afvalt bij Oranje, dan moet je ook dat soort dingen misschien eens in overweging nemen."

Botman kiest er dus voor in Newcastle te blijven. De steenrijke Engelse club nam hem afgelopen zomer voor zo'n 37 miljoen euro over van het Franse LOSC Lille. Na een korte invalbeurt in de eerste speelronde had Botman in vier van de vijf wedstrijden daarna een basisplaats in het elftal van Eddie Howe. Alle vier die duels eindigden in een gelijkspel, waarna Botman in het laatste duel voor de interlandbreak tegen Bournemouth (1-1) niet in actie kwam voor The Magpies.

EK onder 21

De duels met Jong Oranje die Botman mist zijn voorlopig ook de laatste die het elftal van Van de Looi speelt. In maart 2023 komt de selectie pas weer bij elkaar. In juni van dat jaar zal het Europees Kampioenschap onder 21 jaar gespeeld worden in Romenië en Georgië. Jong Oranje plaatste zich afgelopen zomer al voor dat toernooi, door eerste te worden in haar kwalificatiepoule. Botman debuteerde in 2020 voor Jong Oranje, waarvoor hij inmiddels twaalf wedstrijden uitkwam. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen