Verontwaardigd Barcelona reageert op gelekte Messi-informatie

21 september 2022, 18:10   Bijgewerkt: 21 september 2022, 18:17

FC Barcelona heeft woensdag een statement gepubliceerd naar aanleiding van de berichtgeving van El Mundo over het eisenpakket van Lionel Messi. De club is verontwaardigd dat het mailverkeer tussen onder meer Jorge Messi, de vader en zaakwaarnemer van de Argentijnse voetballer, de advocaten en voormalig voorzitter Josep Bartomeu is gelekt.

Het kamp-Messi kreeg op 4 mei 2020 - ruim een jaar voordat de zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or de overstap naar Paris Saint-Germain maakte - een concreet voorstel van Barcelona. Daarin stond dat het lopende contract automatisch zou worden verlengd, tenzij Messi zou aangeven dat hij wilde vertrekken.

Jorge Messi kwam in een reactie met enkele (opmerkelijke) verzoeken. Zo vroeg hij om een familiebox in Camp Nou en een privévlucht naar Argentinië voor het gezin voor de kerstdagen. Het eisenpakket werd later aangevuld met onder meer een eenzijdige optie tot verlenging voor Messi, een tekenbonus van tien miljoen euro en een afschaffing van de transferclausule.

'Barcelona uit zijn verontwaardiging over het lekken van informatie die onderdeel is van een juridisch proces. Het artikel in kwestie openbaart documenten die niets te maken hebben met het proces en het gebruik ervan tast de reputatie en vertrouwelijkheid van de club aan', schrijft Barça, dat voorts schrijft mogelijk juridische stappen te gaan ondernemen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen