Ajax, Feyenoord en PSV juichen na overwinning van Jong Oranje

23 september 2022, 20:20

Jong Oranje heeft vrijdagavond de leeftijdsgenoten van België verslagen in een vriendschappelijke oefenwedstrijd: 2-1. Ook voor de top-drie was het daarmee een fijne avond: Ajax-spits Brian Brobbey maakte de beide doelpunten; PSV-talent Xavi Simons debuteerde en Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida maakte weer minuten.

De achterhoedespeler van de Rotterdammers was de laatste weken afwezig vanwege de ziekte van Pfeiffer. Dat had niet meer te maken met vermoeidheidsverschijnselen die horen bij de ziekte, maar omdat hij nog besmettelijk was en geen contact mocht hebben met ploeggenoten. Daardoor kon hij bij Feyenoord nog niet spelen, maar kon hij in de sterke opstelling van Jong Oranje wel starten, omdat de periode van besmettelijkheid over was. Ideaal voor trainer Arne Slot, omdat Geertruida weer wedstrijdritme kan opdoen. 

In die sterke opstelling was plek tevens voor PSV-talent Simons, die debuteerde. Ook Jeremie Frimpong – die een uitstekende indruk achterliet als rechtback –, Ryan Gravenberch en Brobbey begonnen onder anderen aan de aftrap. Dat laatste duo mag zich na vanavond melden bij het grote Oranje, omdat Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Memphis Depay het trainingskamp hebben verlaten.

Lees ook: Frenkie

Brobbey gaat zich in elk geval met een uitstekend gevoel melden bij het keurkorps van Louis van Gaal. De spits schoot eerst hard en laag raak uit een individuele actie en kopte vlak voor de thee uit een voorzet van Mitchel Bakker (na een fraaie voorassist van Quinten Timber) de tweede goal van de vond tegen de touwen. De late aansluitingstreffer van onze zuiderburen kon de avond voor de traditionele top-drie, Mees Hilgers, Thijs Dallinga (die beiden als invaller nog debuteerden) en bondscoach Erwin van de Looi niet meer verstieren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen