Dumfries leerde Van Gaal goed kennen: "Weten veel mensen niet"

24 september 2022, 23:45

Denzel Dumfries weet zeker dat het Nederlands elftal op het WK in Qatar hoge ogen kan gooien. De rechtervleugelverdediger is een van de vaste basisklanten onder bondscoach Louis van Gaal, die Dumfries naar eigen zeggen bij Oranje goed heeft leren kennen.

"Ik kende hem alleen van tv en van zijn mooie carrière als trainer", vertelt Dumfries in een uitgebreid interview met De Telegraaf. "Maar om als speler met hem te mogen werken, is fantastisch. Mensen die hem niet kennen, weten niet dat hij zo warm en lollig is. Tijdens elke bespreking maakt hij wel een grapje. De samenwerking met meneer Van Gaal bevalt me echt heel goed."

Lees ook: Definitieve selectie deels bekend: "Die hebben een plusje"

Dumfries (26) heeft inmiddels 35 interlands achter zijn naam staan en hoopt ook op het WK van waarde te zijn. "Als we ons niveau halen en als team spelen, behoren we tot de kanshebbers op het WK. Geen tegenstander speelt graag tegen ons, want wij kunnen op een goede dag van iedereen winnen. Ik denk me net zo te kunnen opladen voor het WK als voor het afgelopen EK en hoop weer net zo belangrijk te zijn."

Dumfries besloot in Serie A te blijven

De ex-PSV'er is begonnen aan zijn tweede seizoen bij Internazionale. Deze zomer toonden onder meer Bayern München, Manchester United en Chelsea hun belangstelling. "De interesse vleit me wel, natuurlijk. Maar mijn volledige focus ligt op Inter. We willen de Scudetto winnen, omdat we die vorig seizoen zijn misgelopen. Het gevoel om het kampioenschap nu wel te bemachtigen, brandt gewoon."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen