Spanje verliest Final Four uit het oog; Portugal profiteert optimaal

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 september 2022 – Spanje heeft zaterdagavond een pijnlijke nederlaag geleden in de Nations League. De ploeg van bondscoach Luis Enrique verloor met 1-2 van Zwitserland en gaf daarmee de koppositie in groep A2 uit handen. Portugal wist namelijk wel overtuigend te winnen in Tsjechië.

Spanje verliest Final Four uit het oog; Portugal profiteert optimaal

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tsjechië - Portugal 0-4
Portugal kende een probleemloze avond op bezoek bij Tsjechië. De bezoekers schrokken wel even toen aanvoerder Cristiano Ronaldo vervelend in botsing kwam met doelman Tomas Vaclik. Gelukkig kon de aanvaller verder en zag hij Diogo Dalot de hoofdrol opeisen. De verdediger was met twee doelpunten de grote man aan de kant van Portugal. Tussendoor vond ook Bruno Fernandes het net en het slotakkoord was voor Diogo Jota. Dat kwam ook mede door Patrik Schick, die vlak voor rust een strafschop miste namens de Tsjechen.

Spanje - Zwitserland 1-2
Omdat koploper Spanje niet wist te winnen van Zwitserland heeft Portugal nu de koppositie in handen. De Spanjaarden namen het in eigen huis op tegen hekkensluiter Zwitserland, dat duidelijk liet merken niet graag te degraderen naar de B-divisie. Manuel Akanji hielp de Zwitsers verrassend aan een 0-1 voorsprong, maar in de tweede helft hielp Jordi Alba de thuisploeg langszij. Daar kon men echter niet lang van genieten. Breel Embolo verzorgde de 1-2 en bepaalde daarmee de eindstand in het Estadio La Romareda.

Spanning in groep A2
Dat betekent dat Portugal en Spanje aanstaande dinsdag in een onderling duel uit gaan maken wie zich plaatst voor de finaleronde van de Nations League. Portugal heeft na vijf wedstrijden tien punten verzameld en is de koploper. Spanje staat door de vervelende nederlaag op de tweede plek en heeft acht punten. De Portugezen hebben voor eigen publiek aan een gelijkspel genoeg om de Final Four te bereiken. De Spanjaarden weten dat ze hoe dan ook zullen moeten winnen om de volgende ronde te bereiken.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd