Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal verandert relatief veel

25 september 2022, 08:42   Bijgewerkt: 25 september 2022, 10:18

Bondscoach Louis van Gaal gaat in de opstelling tegen België zondagavond flink wat veranderingen doorvoeren. In elk geval komen Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Memphis Depay niet in actie tegen België. De verwachting is dat Davy Klaassen in elk geval in de basis terugkeert, aangezien de keuzeheer dat aankondigde na het duel tegen Polen.

In die wedstrijd vielen De Jong en Koopmeiners uit op het middenveld en viel Steven Berghuis uitstekend in. Laatstgenoemde wordt daarom opnieuw op het middenveld verwacht, samen met clubgenoot Klaassen als nummer tien. Marten de Roon was tegen Polen de vervanger van De Jong, maar de verwachting is dat Van Gaal ditmaal voor Kenneth Taylor kiest.

Achterin zal Van Gaal vermoedelijk opnieuw voor Pasveer kiezen, omdat hij tegenover de NOS min of meer uitsprak dat de goalie dezelfde blijft. Jasper Cillessen lijkt op dit moment nog de nummer één van Oranje, maar wordt dus niet aan de aftrap verwacht. Voor de plekken voor hem zullen in elk geval Virgil van Dijk en Jurrién Timber staan. Door de goede ontwikkeling van Tyrell Malacia krijgt ook de back van Manchester United een kans en schuift Daley Blind een plekje op. 

Lees ook: Dumfries leerde Van Gaal goed kennen: "Weten veel mensen niet"

Voorin is Memphis niet van de partij en is de verwachting dat Vincent Janssen na zijn goede invalbeurt tegen Polen een kans krijgt naast basisklant Steven Bergwijn. Brian Brobbey, die zich bij Jong Oranje liet zien, kan als invaller dan furore maken. Hetzelfde geldt voor Cody Gakpo – die ook op een hoger niveau als tien getest zal worden – en Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt, die bij hun clubs in een moeilijker parket zitten.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Pasveer; Dumfries, Timber, Van Dijk, Blind, Malacia; Berghuis, Taylor, Klaassen; Bergwijn, Janssen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen