Seedorf luidt de noodklok: "Geen enkele kans meer gekregen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 september 2022 – Clarence Seedorf (46) luidt de noodklok: volgens hem is het een slechte zaak dat er zo weinig donkere trainers in het voetbal zijn. "Voetbal weerspiegelt de samenleving. Ik heb er een levensdoel van gemaakt om gelijkheid en inclusie te creëren."

Seedorf luidt de noodklok: "Geen enkele kans meer gekregen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat vertelde hij tijdens een sportfestival in Turijn. Seedorf werd ooit aangesteld als hoofdcoach van AC Milan, maar werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. "Ik vroeg me af waarom ik geen andere kansen meer kreeg in Italië. Ik denk niet dat Italië een racistisch land is. Maar als je kijkt naar het feit dat ik geen enkele kans meer heb gekregen na AC Milan, na twintig jaar in Italië te hebben gewoond."

Seedorf zag dat zijn voorgangers en opvolgers na hun vertrek bij AC Milan altijd wel weer snel elders aan de slag konden. "Soms hoorde ik dat clubs mij niet wilden beledigen met een aanbod. Maar geef me een kans, dan beslis ik of ik wel of niet beledigd ben", vervolgde Seedorf, die deze trend niet alleen in Italië ziet.

Lees ook: Seedorf haalt uit: "Manchester City en PSG missen die mentaliteit"

"Overal zijn er maar weinig zwarte coaches. Ik kreeg mijn eerste serieuze aanbod in China (Shenzhen FC). Omdat ik van reizen houd en het een mooi project vond, nam ik het aan. Maar het is teleurstellend om te zien dat ik na mijn tijd in Milaan, waar ik het goed deed, geen telefoontje kreeg", vond Seedorf. Later was hij ook nog kort werkzaam bij Deportivo La Coruña en als bondscoach van Kameroen.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd